CFR - Lazio, victoria lui Dan Petrescu: Discurs de mare antrenor după un rezultat fabulos şi o glumă simpatică

CFR - Lazio, victoria lui Dan Petrescu: Discurs de mare antrenor după un rezultat fabulos şi o glumă simpatică

Dan Petrescu e de departe cel mai bun antrenor din Liga I, iar rezultatele vorbesc pentru el în acest moment: locul 1 atât în campionat, cât şi în grupa F a Ligii Europa.

Chiar dacă unii, printre care şi Gheorghe Hagi, au încercat să minimalizeze rezultatele obţinute de Dan Petrescu la CFR Cluj, realitatea vine ca o palmă pentru constestatarii tehnicianului de 51 de ani.

Cu două titluri succesive cucerite cu CFR Cluj, cu o echipă care domină Liga I, obţinând victorii la scor şi cu un debut de vis în grupele Ligii Europa, Dan Petrescu e cel mai bun antrenor din competiţia internă.

După victoria cu Lazio, tehnicianul ardelenilor a vorbit la Digi Sport şi a explicat cum şi-a pregătit echipa pentru acest meci uriaş.

Ce a spus Dan Petrescu?

*Billel (n.r. - Omrani), ca atitudine, a intrat bine, dar ca realizări a ratat cam mult. A avut ocazii prea mari pe care n-aveai voie să le ratezi la nivelul acesta. Dacă nu dădea gol, eram aici toţi şi regretam.

*Cred că el nu e concentrat mereu şi, de aceea, a şi pierdut echipa. La început de săptămână nu s-a antrenat cum trebuie şi asta a fost motivul pentru care n-a fost titular. Am vorbit cu el şi i-am spus: <<ţin mult la tine, dar dacă nu te antrenezi ca orice alt jucător, nu vei mai fi titular>>.

*Nu sunt eu cel mai important om al serii, echipa e cea mai importantă. Din păcate, în prima repriză, echipa a suferit puţin pentru că am folosit alt sistem. Sistemul nu e cel mai important lucru în fotbal, ci atitudinea şi spiritul. 

*E clar că ei (n.r. - cei de la Lazio) au o calitate incredibilă. Golul marcat de Deac a venit la timp. La Savici a fost tot un posibil penalty. Dacă rata Deac, poate schimbam ceva la pauză cu patru fundaşi şi poate aveam probleme.

*Oricine îşi doreşte să câştige cu Lazio, suntem la început în grupe, am început cu dreptul, mă bucur că acasă mereu am pus probleme adversarilor. Nu e prima dată când joc în acest sistem (n.r. - cu cinci funda;i). Dacă adversarul joacă cu două vârfuri împinse, fac asta pentru că a trebuit să-i acopăr cu cei trei fundaşi centrali, mai ales că ei au şi încercat să urce. 

*Astăzi a fost o victorie meritată. Trebuie să facem poză la clasament, sper să rămână aşa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: