CFR - Lazio, victoria lui Dan Petrescu: Discurs de mare antrenor după un rezultat fabulos şi o glumă simpatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrescu

Dan Petrescu e de departe cel mai bun antrenor din Liga I, iar rezultatele vorbesc pentru el în acest moment: locul 1 atât în campionat, cât şi în grupa F a Ligii Europa.

Chiar dacă unii, printre care şi Gheorghe Hagi, au încercat să minimalizeze rezultatele obţinute de Dan Petrescu la CFR Cluj, realitatea vine ca o palmă pentru constestatarii tehnicianului de 51 de ani.

Cu două titluri succesive cucerite cu CFR Cluj, cu o echipă care domină Liga I, obţinând victorii la scor şi cu un debut de vis în grupele Ligii Europa, Dan Petrescu e cel mai bun antrenor din competiţia internă.

După victoria cu Lazio, tehnicianul ardelenilor a vorbit la Digi Sport şi a explicat cum şi-a pregătit echipa pentru acest meci uriaş.

Ce a spus Dan Petrescu?

*Billel (n.r. - Omrani), ca atitudine, a intrat bine, dar ca realizări a ratat cam mult. A avut ocazii prea mari pe care n-aveai voie să le ratezi la nivelul acesta. Dacă nu dădea gol, eram aici toţi şi regretam.

*Cred că el nu e concentrat mereu şi, de aceea, a şi pierdut echipa. La început de săptămână nu s-a antrenat cum trebuie şi asta a fost motivul pentru care n-a fost titular. Am vorbit cu el şi i-am spus: <<ţin mult la tine, dar dacă nu te antrenezi ca orice alt jucător, nu vei mai fi titular>>.

*Nu sunt eu cel mai important om al serii, echipa e cea mai importantă. Din păcate, în prima repriză, echipa a suferit puţin pentru că am folosit alt sistem. Sistemul nu e cel mai important lucru în fotbal, ci atitudinea şi spiritul. 

*E clar că ei (n.r. - cei de la Lazio) au o calitate incredibilă. Golul marcat de Deac a venit la timp. La Savici a fost tot un posibil penalty. Dacă rata Deac, poate schimbam ceva la pauză cu patru fundaşi şi poate aveam probleme.

*Oricine îşi doreşte să câştige cu Lazio, suntem la început în grupe, am început cu dreptul, mă bucur că acasă mereu am pus probleme adversarilor. Nu e prima dată când joc în acest sistem (n.r. - cu cinci funda;i). Dacă adversarul joacă cu două vârfuri împinse, fac asta pentru că a trebuit să-i acopăr cu cei trei fundaşi centrali, mai ales că ei au şi încercat să urce. 

*Astăzi a fost o victorie meritată. Trebuie să facem poză la clasament, sper să rămână aşa.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite