CFR joacă, diseară, meciul finalului de an: De ce soarta clujenilor ţine de un miracol sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Pe cât de impresionant a fost parcursul CFR-ului în Europa, în precedentele mandate ale lui Dan Petrescu în Gruia, pe atât de dezamăgitoare au fost rezultatele din Conference League, în actuala stagiune!

Iar acum, când mai sunt doar două etape din faza grupelor, campioana României are nevoie de un miracol pentru a prinde locul 2, cel de baraj. 

Ar urma apoi un meci cu o formaţie de pe locul 3 într-o grupă din Liga Europa. Învingătoarea va merge în optimile Conference League. 

Pentru a prinde acest loc 2, CFR trebuie să câştige, diseară, cu Randers, în Danemarca, iar apoi, acasă, cu Jablonec (9 decembrie). De asemenea, e nevoie ca Jablonec să nu învingă, diseară, AZ Alkmaar. Pentru că, dacă bate formaţia cehă, atunci ar acumula deja opt puncte. Iar locul 2 va fi pierdut de CFR, pentru că ardelenii pot acumula maxim şapte puncte.

În ciuda acestei misiuni aparent imposibile, plus faptul că CFR n-a mai bătut pe nimeni în Europa din iulie - are două remize şi şase înfrângeri - Dan Petrescu e optimist: „Dacă vom câştiga şase puncte, avem 90% şanse să ne calificăm de pe locul 2. Fizic arătăm foarte bine şi asta îmi dă speranţe pentru viitor“.

Conference League, grupa D

Astăzi

Jablonec - AZ Alkmaar 22.00

Randers - CFR Cluj 22.00 Pro X

Clasament

1. AZ Alkmaar 4 3 1 0 6-2 10

2. Jablonec 4 1 2 1 5-5 5

3. Randers 4 0 4 0 7-7 4

4. CFR Cluj 4 0 1 3 1-5 1

*Prima clasată merge în optimi, iar locul 2 va ajunge în play-off.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite