CFR joacă, diseară, într-un decor care în România ar fi de neimaginat: Câţi oameni vor fi la meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ŢSKA Sofia - CFR Cluj (ora 19.55, Digi Sport 1, Telekom Sport 1, LookSport) e partida care marchează debutul ardelenilor în acest sezon al grupelor Ligii Europa.

Ca de obicei în ultimii ani, fotbalul românesc rămâne conectat la competiţiile europene datorită CFR-ului condus de Dan Petrescu. 

Când toate formaţiile din Liga I au încheiat deja socotelile cu competiţiile UEFA din acest sezon, campioana României va debuta, diseară, în grupele Ligii Europa, ediţia 2020-2021. Anul trecut, ardelenii au şi ieşit din grupe, pierzând abia în 16-imi, după o „dublă“ cu Sevilla (1-1 acasă şi 0-0 deplasare), adică formaţia care, ulterior, a şi câştigat trofeul.

Acum, perspectivele CFR-ului de a repeta performanţa de a ieşi din grupe sunt foarte bune, având în vedere numele adversarelor din această fază. Şi, ideal ar fi ca primul pas să fie o victorie, la Sofia, cu ŢSKA. Vorbim despre o formaţie care, în acest moment, nu impresionează nici măcar în întrecerea internă, una probabil mai slabă decât cea din România. După nouă etape, trupa pregătită de Stamen Belchev (51 de ani) e abia pe 4 din 14, cu 14 puncte adunate din trei victorii, cinci remize şi o înfrângere. Lider e Lokomotiv Plovdiv cu 19 puncte. 

Deşi ultimele două meciuri ale bulgarilor, ambele în prima ligă, au fost remize, ei au arătat, totuşi, că sunt capabili şi de rezultate importante. Ca să ajungă în grupele Ligii Europa, primele lor trei partide au fost nişte formalităţi:

*2-1 acasă cu Sirens (Malta)

*2-0 acasă cu BATE Borisov (Belarus)

*3-1 acasă cu B36 (Feroe)

Apoi însă, în play-off, a venit marea lor victorie, în deplasare, cu Basel (Elveţia), scor 3-1, după ce gazdele au avut 1-0 până în minutul 72! Eroul lor atunci a fost mijlocaşul portughe, Tiago Rodrigues, cu o „dublă“. 

„Casă închisă“, cu distanţare

La prima vedere, CFR e favorită diseară, însă trupa pregătită de Dan Petrescu are de înfruntat şi presiunea publicului. În Bulgaria, autorităţile au hotărăt că echipele-gazdă pot juca, folosind 30% din capacitatea arenelor. Meciul ŢSKA Sofia - CFR Cluj va fi găzduit de stadionul „Vasil Levski“ din Capitală, cu o capacitate de 43.632 de locuri. Şefii celor de la ŢSKA au scos la vânzare 12.000 de bilete şi 10.000 dintre ele s-au dat repede, ca pâinea caldă. Cu siguranţă că şi restul s-au vândut, între timp, aşa că, diseară, stadionul va fi plin, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

1.336 de cazuri de coronavirus au fost, marţi, în Bulgaria, ţară în care 93 de pacienţi se află internaţi la Terapie Intensivă din cauza COVID-19.      

Liga Europa, diseară, prima etapă

Grupa A

Young Boys - AS Roma 19.55

Digi Sport 2, Telekom Sport 2, LookSport 3

ŢSKA Sofia - CFR Cluj 19.55

Digi Sport 1, Telekom Sport 1, LookSport

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite