CFR a „deraiat“ înaintea marelui meci cu Celtic: Bilanţ îngrozitor pentru echipa lui Dan Petrescu în deplasare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu a fost un car de nervi de-a lungul meciului cu Botoşani
Dan Petrescu a fost un car de nervi de-a lungul meciului cu Botoşani

Campioana ultimelor două ediţii ale Ligii I a deplasat o echipă plină de jucători de rezervă la Botoşani şi a fost pedepsită aspru pentru această decizie.

Dan Petrescu a tunat şi a fulgerat înaintea meciului de duminică seară cu Botoşani: „Nu s-a dorit amânarea acestei partide. Cu Celtic nu va fi un meci pentru România, ci pentru Cluj, aşa au zis unii. Am fost criticat, fiindcă am spus că e în interesul naţional“.

Cum solicitarea lor privind amânarea partidei n-a fost acceptată, clujenii au trimis pe teren o echipă în care şapte dintre jucătorii de bază au fost menajaţi pentru confruntarea de totul sau nimic, de joi, cu Celtic! Astfel, în afară de titularii obişnuiţi, Cestor, Vinicius, Đokovići şi Rondon, Clujul a aliniat o garnitură secundă din care au făcut parte Jesús Fernández, Peteleu, Paşcanu, Hoban, Pereira, Itu şi Golofca.

Iar „decontul“ acestei decizii a venit pe teren: Botoşani s-a impus cu 2-1 (Aşkovski 14, M. Roman 71 / Pereira 21). Astfel, a continuat seria dezolantă a CFR-ului în meciurile din deplasare în acest campionat. În acest moment, clujenii au legat opt meciuri consecutive pe teren străin în care n-au învins: 4 remize, 4 înfrângeri!

Ultimul succes obţinut de CFR, în deplasare, în campionat datează din 3 august, atunci când elevii lui Dan Petrescu au câştigat, la Ploieşti, în faţa celor de la Chindia, scor 4-1.

Celtic, 12 victorii la rând şi încă un trofeu câştigat

Pentru CFR urmează, joi (ora 19.55, Digi Sport, Telekom Sport, LookPlus), un meci colosal cu Celtic în ultima etapă din grupele Ligii Europa. Campioana României are nevoie de o remiză, acasă, în faţa unei echipe deja calificate, pentru a prinde 16-imile competiţiei. Chiar şi cu un eşec, CFR va obţine calificarea, însă cu condiţia ca Lazio să nu învingă pe terenul celor de la Rennes!

În orice caz, va fi un duel infernal cu Celtic, mai ales că formaţia din Glasgow, campioana Scoţiei, a mai câştigat, astăzi, un meci, al 12-lea la rând în toate competiţiile, cucerind Cupa Ligii, după un duel cu Rangers, scor 1-0.

CITEŞTE ŞI:

Astra - Craiova, meciul care a schimbat liderul campionatului: Antrenorul aruncat de Becali face minuni

Liga I

Vineri

FCSB - Gaz Metan 2-0

Sâmbătă

Chindia - Poli Iaşi 2-1

Hermannstadt - Dinamo 4-2

Duminică

Botoşani - CFR Cluj 2-1

Astra - CS U Craiova 1-0

Luni

Sepsi - Clinceni 18.00

Voluntari - Viitorul 20.30

Clasament, play-off

1. Astra 40 de puncte

2. CFR Cluj 38p

3. CS U Craiova 34p

4. FCSB 33p

5. Viitorul 32p

6. Gaz Metan 30p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite