CFR Cluj supravieţuieşte şi fără Dan Petrescu! Ardelenii nu pierd cu ŢSKA şi încă speră la primăvara europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deac

Campioana României, CFR Cluj, a terminat la egalitate cu ŢSKA Sofia, scor 0-0, în meciul de pe teren propriu contând pentru a cincea etapă a grupei A a Ligii Europa.

Cu un bilanţ dezastruos în ultimele 7 meciuri jucate în toate competiţiile (1 victorie, 1 remiză, 5 eşecuri) şi cu o bancă tehnică improvizată, pentru a spera la calificarea în 16-imile competiţiei, CFR Cluj avea nevoie să scoată cel puţin acelaşi rezultat ca Young Boys la Roma

După despărţirea de Dan Petrescu şi până la numirea noului antrenor, conducerea clubului a fost nevoită să improvizeze, meciul din această seară fiind pregătit de cuplul Valeriu Bordeanu - Marius Bilaşco. Primul a fost secundul fostului antrenor, în timp ce Bilaşco este directorul departamentului de scouting.

Chiar şi fără Petrescu pe bancă, jocul ardelenilor a rămas la fel de încâlcit şi de lipsti de spectaculozitate. Două ocazii mari şi late au fost în primele 45 de minute, una la fiecare poartă. În minutul 5, Camora a scos de pe linia porţii o deviere venită în urma unui corner, în timp ce şutul lui Debeljuh (12), după o greşeală în apărarea oaspeţilor, l-a scos în evidenţă pe portarul Busatto. Următoarea şansă de gol a venit abia peste aproape o oră de joc, în minutul 68, şi a aparţinut oaspeţilor, şut Sowe, deviat cu noroc de Burcă.

Bulgarii au dominat finalul partidei, unul complicat şi de eliminarea lui Chipciu (minutul 85) pentru două cartonaşe galbene, şi ar fi putut da lovitura în minutele de prelungire, dar Bălgrădean a avut o intervenţie care a păstrat tabela nemodificată. 

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Burcă, Camora – Chipciu, Djokovic – Rondon, Păun (Carnat ’75), Pereira (Deac ’61) – Debeljuh. Antrenor: Marius Bilaşco

ŢSKA Sofia: Busatto – Antov, Mattheij, Zanev – Vion, Youga, Geferson, Carey – Sankhare (Tiago Rodrigues ’78), Sowe, Yomov (Henrique ’77). Antrenor: Bruno Akrapovic.

În cealaltă partidă din grupă, AS Roma a învins, pe teren propriu, pe Young Boys, scor 3-1 (1-1). Au marcat Mayoral ’44, Calafiori ’59 şi Dzeko ’81 pentru gazde, respectiv Nsame '34.

Pe 10 decembrie, în Elveţia, Young Boys şi CFR vor juca cu calificarea pe masă, singura opţiune a ardelenilor pentru a ajunge în primăvara europeană fiind victoria. 

Clasament

1. AS Roma     5 4 1 0 12-2 13

2. Young Boys 5 2 1 2 7-6 7

3. CFR Cluj      5 1 2 2 3-8 5

4. ŢSKA Sofia  5 0 2 3 0-6 2

*Primele două clasate ajung în 16-imile Ligii Europa.

Citeşte şi: Marius Bilaşco, mulţumit după remiza cu ŢSKA Sofia: "Era important ca la ultimul meci să fim la mâna noastră"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite