CFR Cluj ar putea juca direct în playoff-ul Europa League. Cum s-a ajuns la această situaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cfr

Eliminată dramatic, miercuri seara, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj nu a ieşit din circuitul european.

Campioana României a fost eliminată din Liga Campionilor după ce a fost învinsă, la Cluj, la loviturile de departajare, cu scorul de 8-7 (2-2 după 120 de minute), de Dinamo Zagreb.   

Clujenii trebuie să treacă repede peste amărăciunea ratării unei calificări pe care au avut-o în mână şi să se gândească la un parcurs cât mai lung în Europa League. Eşecul cu croaţii a trimis-o pe CFR Cluj în turul 3 al preliminariilor din Europa League,  acolo unde statutul de cap de serie îi va conferi un adversar accesibil. Ardelenii vor intra pe ruta campioanelor şi vor da peste una dintre formaţiile eliminate în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor sau în calificări, cele mai periculoase potenţiale adversare fiind echipe precum Astana (Kazahstan), Slovan Bratislava (Slovacia) sau Djugardens (Suedia) 

Poate juca direct în play-off

Sistemul competiţional bulversat de epidemia de coronavirus a constrâns UEFA să apeleze la măsuri inedite, iar ţintarul calificărilor din turul 3 preliminar al Europa League va include doar 8 din cele 10 campioane eliminate în turul 2 din Liga Campionilor. Astfel, două dintre campioane, alese prin tragere la sorţi, vor merge direct în playoff-ul Europa League.

Calendarul din Europa League pentru CFR Cluj: 

1 septembrie: tragere la sorţi turul 3 preliminar

17 septembrie: meciuri din turul 2 

18 septembrie: tragere la sorţi play-off

24 septembrie: meciuri din turul 3

1 octombrie: meciuri din play-off

Surprize mari în turul 2 preliminar

Campioanele Scoţiei, Bulgariei şi Poloniei s-au făcut de ruşine în faţa propriilor suporteri, au pierdut întâlniri cu formaţii mult mai slab cotate şi au spus adio acestei ediţii a Ligii Campionilor. Celtic a fost învinsă de Ferencvaros (Ungaria), scor 1-2, Ludogoreţ de Midtjylland (Danemarca), scor 0-1, în timp ce Legia Varşovia a fost depăşită de Omonia Nicosia (Cipru), scor 0-2, după prelungiri.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite