CFR Cluj menţine România pe harta fotbalului! Ardelenii, victorie muncită şi calificare în grupele Europa League!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României din ultimele trei sezoane a reuşit să facă uitate eliminările ruşinoase din acest sezon al cupelor europene ale adversarelor din Liga 1, Universitatea Craiova, FC Botoşani şi FCSB

Echipa antrenată de Dan Petrescu a reuşit, joi seara, o performanţă excelentă şi s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în grupele unei competiţii intercluburi europene, după ce a învins în playoff-ul Europa League, scor 3-1 (2-0) pe campioana Finlandei, KuPS.

Meciul de la Cluj, care s-a jucat pe un teren greu, îmbibat cu apă, a început cum nu se putea mai bine pentru gazde. La prima ocazie a partidei, în minutul 5, în urma unei lovituri de colţ, Rondon s-a aflat la capătul centrării lui Deac şi a deschis scorul cu o lovitură de cap. În ciuda golului primit, a urmat o lungă perioadă de dominare a oaspeţilor. Dan Petrescu a tremurat serios până la finalul reprizei, dar imprecizia atacanţilor echipei finlandeze şi norocul i-au salvat pe clujeni. În minutul 42 însă, la singura zvâcnire a ardelenilor după golul din debutul meciului, Păun şi-a depăşit în viteză adversarul direct. a centrat paralel cu linia porţii, iar Debeljuh a dublat avantajul.

Oaspeţii au mai avut de doi bani speranţe doar primele 10 minute din partea secundă, moment în care Rondon a reuşit dubla şi a dus rezultatul la 3-0, după o nouă centrare perfectă a lui Deac din lovitură liberă. 

Finlandezii au continuat să se zbată până la ultimul fluier al arbitrului şi eforturile lor au fost răsplătite prin marcarea golului de onoare, şut deviat în vinclu (Udoh), în minutele de prelungire. 

Campioana României din ultimele trei sezoane va juca pentru a şasea oară în grupele unor competiţii UEFA şi va fi pentru a doua oară în istoria clubului când reuşeşte să lege două prezenţe succesive în grupele cupelor europene: Precedenta perfomanţă de acest gen a fost în sezoanele 2009-2010 şi 2010-2011. Ardelenii au jucat în primul sezon grupele Ligii Europa, pentru ca în stagiunea imediat următoare să meargă în grupele Ligii Campionilor.

Tragerea la sorţi pentru grupele Europa League va avea loc vineri, 2 octombrie, la Nyon, de la ora 14:00.

CFR Cluj  - KuP 3-1 (2-0) 

Rondon ‘5, ’56 şi Debeljuh ’42 /  Udoh 90+1.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac (Pereira ’78), Bordeianu, Djokovic, Păun (Hoban ’86) – Rondon, Debeljuh (Omrani ’83). Antrenor: Dan Petrescu

KuPS:  Virtanen – Savolainen, Tarasovs, Nuno Tomas, Pikk – Saxman (Heinonen ’76), Adjei-Boateng, Nissila (Purje) – Sale, Rangel (Udoh ’82), Pennaen. Antrenor: Arne Erlandsen

Citeşte şi 

CFR Cluj, super lovitură financiară! Câţi bani şi-au asigurat ardelenii după calificarea în grupele Europa League

Dan Petrescu a găsit motiv de supărare şi după calificarea în grupele Europa League! Reacţiile lui Camora şi Bilaşco

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite