CFR Cluj, meci perfect şi calificare în playoff-ul Europa League! Cu cine se bat ardelenii pentru intrarea în grupe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României, CFR Cluj, s-a calificat, joi, în play-off-ul Ligii Europa, după un meci perfect din punct de vedere tactic, 1-0 pe terenul suedezilor de la Djurgarden.

Prima repriză a meciului din Suedia a fost echilibrată şi anostă. Fiecare echipă a avut o ocazie mare de a deschide scorul, dar lovitura de cap a lui Djokovic a trecut la o palmă de vinclu (30), în timp ce, la poarta cealaltă, Bălgrădean s-a opus şutului din unghi a lui Kach (33). În rest luptă surdă, de uzură, fără faze spectaculoase.

CFR Cluj a modificat tabela, cum altfel, în urma unei faze fixe. Deac a centrat perfect dintr-o lovitură liberă, iar Vicinius, din marginea careului mic, a reluat imparabil cu capul.  În minutul 75 CFR putea închide defintiv conturile, tot în urma unei faze fixe, dar mingea şutata de Rondon a lovit bara transversală. 

După deschiderea scorului, văzută cu sacii în căruţă, echipa lui Dan Petrescu a ucis cu totul jocul. Chiar dacă ardelenii s-au lăsat dominaţi teritorial, în primele 35 de minute ale reprizei secunde, gazdele nu bifaseră nicun corner şi niciun şut spre sau pe poarta lui Bălgrădean. Singura oportunitate de a egala a celor de la Djurgarden a venit în minutul 81, dar Bălgrădean a fost la post. 

Petrescu; "Suntem favori'i"

Pentru calificarea în grupele competiţiei, CFR Cluj va juca în playoff, joia viitoare. pe teren propriu, cu finlandezii de la KuPS Kuopio, iar Dan Petrescu crede că echipa sa este favorită. "Le-am spus că nu e timpul să săbătorim nimic, pentru că joi avem iar un meci foarte greu, cu campioana Finlandei. Sincer să fiu, nu-i cunosc deloc, am văzut că între titularii care au început astăzi erau doar doi jucători din Finlanda, în rest erau brazilieni, portughezi, Nigeria, Camerun şi alte naţionalităţi şi nu pot să-mi dau seama, dar când joci acasă în cupele europene trebuie să fii favorit. O să fim favoriţi clar la meciul ăsta, dar aţi văzut, când eşti favorit poţi să pierzi şi când nu eşti, câştigi", a decalart antrenorul la finalul meciului din Suedia.

KuPS a trecut în turul trei preliminar de echipa din Lituania Suduva, scor 2-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite