CFR Cluj învie, moare, învie şi moare iar! Echipa lui Dan Petrescu, meci de infarct şi eliminare după lovituri de departajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României a fost eliminată, miercuri, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, la Cluj, la loviturile de departajare, cu scorul de 8-7 (2-2 după 120 de minute), de Dinamo Zagreb.

Meciul CFR Cluj - Dinamo Zagreb a avut ingrediente luate din cele mai populare genuri de film existente: acţiune, dramă, comedie, groază, suspans şi thriller. Dacă statuetele de Oscar s-ar atribui şi meciurilor de fotbal din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, partida din Gruia ar trebui nominalizată la foarte multe multe categorii, scenariul fiind punctul forte al peliculei. 

CFR a început meciul în ofensivă. Foarte arţăgoşi şi cu un presing agresiv. băieţii lui Petrescu au dominat steril primele 7-8 minute. Oaspeţii au echilibrat ostilităţile, au mutat jocul în jumătatea ardelenilor şi au deschis scorul în  minutul 14, după două gafe în defensivă. Boli a fost umilit de Ivanusec pe partea stângă, Bălgrădean a respins în.faţă şutul tare de la 17 metri (foto sus), Gojak îndeplinind, cu latul, o simpă formalitate, 0-1

Ivanusek putea dubla avantajul (19), dar mingea a trecut la mai puţin de o palmă de poarta clujenilor.  

Replica CFR-ului a venit din faze fixe. În urma unui corner (20), Deac a ratat o ocazie monumentală, şut din 8 metri peste transversală. 5 minute mai târziu, tot după o lovtură de colţ, Boli  a fost devansat de un fundaş adversar, în careul mic, exact când era pe punctul să împingă mingea în poartă. Minutul 28 a consemnat alte două jumătăţi de iocazie pentru ardeleni, dar şuturile lui Deac şi Chipciu nu au găsit ţinta. 

cfr

Burcă (38) a prins un exterior excelent, respins în corner de Livakovic, dar mingea ar fi fost oricum în afara cadrului porţii, pentru ca marile ocazii ale finalului de repriză să aparţină oaspeţilor. 

Orsic (39) a făcut iar franjuri flancul drept al apărării, dar şutul croatului a fost respins excepţional de Bălgrădean în bara transversală. Un minut mai târziu, portarul celor de la CFR şi-a spălat de tot păcatele de la golul primit şi a evitat un autogol ca şi făcut al lui Djokovic, mingea căzând iar pe bara transversală. 

Repriza secundă a debutat cu o ocazie rarisimă (47) pentru gazde. Rondon a scăpat de adversarul direct, a pătruns în careu, dar şutul a trecut la câţiva centimetri de poartă. 

Minutul 49 a schimbat desfăşurarea ostilităţilor. Theophile l-a ţinut în suprafaţa de pedeapsă pe Debeljuh şi arbitrul a dat penalty pentru CFR şi eliminare pentru fundaşul oaspeţilor (foto jos). Deac şi-a bătut însă joc de lovitura de la 11 metri, a tras slab şi Livakovic a reuşit să respingă în faţă. Mingea a ajuns la Djokovic, dar şi şutul acestuia a fost blocat de portar. 

cfr

Dinamo a mai avut o ocazie imensă în minutul 62, la o fază la care oaspeţii au cerut şi penalty. La câteva secunde după, la poarta cealaltă, Pereira a tras de la 20 de metri, nu foarte puternic, şi Livakovic şi-a boxat mingea în propria poartă 1-1. Entuzismaţi de golul egalizator, CFR a continuat să domine şi să rateze, Vinicius (69), Burcă (71), Debeljuh (77)

La poarta cealaltă, Stojanovic (74) a trimis un prim avertisment, pe contraatac, dar a fost blocat excelent de Bălgrădean, pentru ca 5 minute mai târziu croaţii să dea lovitura, gol Kastrati 1-2 (79)

Finalul primelor 90 de minute ne-a arătat o echipă a CFR-ului lipsită de calm şi fără niciun fel de idei. Disperarea clujenilor s-a transpus în lipsa ocaziilor, croaţii, în ciuda omului în minus, fiind echipa mai periculoasă. Cu toate acestea, în minutul 90+2, o pasă teleghidată trimisă de Rondon a ajuns la Debeljuh. Atacantul a înscris un gol nesperat, din marginea careului mic, şi a trimis meciul în prelungiri 2-2. 

În primele 15 minute după reluare, CFR a pus presiune, s-a jucat preponderent la poarta croaţilor, dar marea ocazie a aparţinut oaspeţilor (103), dublă intervenţie Bălgrădean. A doua parte a prelungirilor, chiar dacă a fost tot la discreţia gazdelor, nu a adus nimic nou şi s-a ajuns la lovturile de departajare. 

2-3 Gol Zagreb - Petkovic

3-3 Gol CFR Cluj - Vinicius

3-4 Gol Zagreb  - Leovac

4-4 Gol CFR Cluj. - Djokovic 

4-5 Gol Zagreb - Ademi

5-5 Gol CFR Cluj - Rondon

5-6 Gol Zagreb - Stojanovic

6-6 Gol CFR Cluj - Susic

6-6 Ratare Zagreb - Bălgrădean a apărat şutul lui Gojak

6-6 Ratare CFR Cluj - Livakovic a apărat şutul lui Golofca

6-7 Gol Zagreb - Dilaver

7-7 Gol CFR Cluj - Deac

7-8 Gol Zagreb - Gvardiol

7-8 CFR Cluj - Boli trage mult peste poartă

CFR Cluj: Bălgrădean - Burcă (Susic '82), Vinicius, Boli, Camora - Chipciu (Rondon '46), Bordeianu (Itu '113), Djokovic - Deac, Debeljuh, Pereira (Golofca '68). Antrenor: Dan Petrescu

Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac - Gojak, Ivanusec (Petkovic '68), Ademi, Orsic (Moharami '108) - Majer (Kastrati '54), Gavranovic (Gvardiol '54). Antrenor: Zoran Mamic

Cartonaşe galbene: Bălgrădean '78, Bordeianu '92, Rondon '115  / Ademi '44, Leovac '82, Livakovic '90+2

Cartonaş roşu: Teophile-Catherine '51

CFR Cluj va continua competiţiile europene, urmând să evolueze în turul trei preliminar al Ligii Europa.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite