CFR Cluj ia bani cu lopata: Cât valorează câştigarea titlului în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu a ajuns la patru titluri câştigate cu CFR Cluj
Dan Petrescu a ajuns la patru titluri câştigate cu CFR Cluj

Clujenii au primit o adevărată gură de oxigen, nu doar din punct de vedere sportiv, ci şi financiar. Mai ales că bilanţul clubului a arătat destul de rău, când au apărut cifrele, recent, în presă.

CFR Cluj a suferit enorm, în ultima perioadă! Ardelenii aveau 8 puncte avans faţă de FCSB, după a treia etapă din play-off, însă cele două eşecuri succesive, cu Craiova şi FCSB, au redus această diferenţă la doar 2 puncte.

De aceea, CFR a „tremurat“ cu adevărat pentru acest titlu pe care l-a cucerit, duminică seară. Cu care a şi realizat o performanţă nemaiîntâlnită în fotbalul românesc pentru o echipă din provincie de 95 de ani, după cum Adevărul a explicat aici.

Şi din punct de vedere financiar, succesul din Liga I reprezintă o performanţă crucială pentru CFR. Pentru că acest club se află într-o situaţie destul de neplăcută, după cum Adevărul a arătat aici. 

Vestea bună e că, prin câştigarea titlului, formaţia din Gruia va încasa o sumă importantă din drepturile TV. Vorbim despre aproximativ 2,5 milioane de euro, sumă cu care e răsplătită campioana potrivit contractului negociat de Liga Profesionistă de Fotbal cu firma eAd, care deţine drepturile TV.

Liga I, play-off, etapa a 9-a (penultima)

Sâmbătă

Farul – FC Argeş 1-0

Voluntari – FCSB 2-2

Duminică

CFR Cluj – CS U Craiova 2-1

Clasament

1. CFR Cluj 57 de puncte

2. FCSB 53p

3. CS U Craiova 45p

4. Voluntari 32p

5. Farul 32p

6. FC Argeş 27p

*Locul 1 participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 în preliminariile Conference League.

*Locul 3 va juca baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite