CFR Cluj a fost pulverizată pe Stadio Olimpico! Eşec istoric pentru echipa lui Dan Petrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
roma

În etapa a treia a grupei A din Europa League, AS Roma a administrat campioanei României, CFR Cluj, cea mai categorică înfrângere în cupele europene din istoria echipei, scor 5-0

Constrâns de accidentările şi de infectările cu COVID-19 din lot, Dan Petrescu a fost nevoit să trimită pe Stadio Olimpico o defensivă improvizată. În locul titularilor de drept din centrul apărării, Andrei Burcă şi Paulo Vinicius, antrenorul lui CFR Cluj a apelat la Cristi Manea şi Denis Ciobotariu, dar experimentul s-a dovedit a fi unul nefericit. În afara celor doi, tehnicianul campioanei României nu s-a putut baza nici pe Cestor, Vojtus şi Chipciu. Chiar dacă Roma a avut un singur jucător indisponibil, Perez, antrenorul Fonseca a decis să odihnească majoritatea jucătorilor importanţi şi a trimis în primul 11 doar 4 fotbalişti din echipa de bază,  Ibanez, Spinazzola, Veretout şi Mkhitaryan.

Începutul mecului a fost un dezastru pentru ardeleni. Roma a avut lovitura de începere, prima dată când clujenii au atins mingea fiind atunci când au scos-o din poartă. Spinazzola l-a întors pe Susic a centrat perfect în careu, iar Mkhitaryan a înscris cu capul de la 7 metri. 

CFR nu a părut să acuze şocul şi a reuşit să îşi creeze două oportunităţi de a egala, dar şuturile lui Djokovic (5) şi Rondon (23) au fost respinse de Lopez. În loc de 1-1, în urma unui corner, s-a făcut imediat 2-0 (foto), lovitură de cap Ibanez, de la 9 metri. 

10 minute mai târziu, Roma a lovit din nou, 3-0, prin Borja Mayoral, care a marcat cu un şut din apropiere.

Cu excepţia ultimelor 5 minute, repriza secundă a fost calmă şi a lăsat impresia unui meci amical. Monotonia a fost întreruptă de două ocazii mari şi late, câte una de fiecare parte, Bruno Peres (60), respectiv Carnat (73). În plus, CFR ar fi trebuit să primească lovitură de la 11 metri în minutul 78,, dar arbitrul a judecat eronat faultul la Carnat.

Finalul meciului a definitivat o seară de coşmar pentru echipa lui Dan Petrescu. Roma a mai înscris de două ori, Mayoral (86) şi Rodriguez (89)) şi a pecetluit cea mai usturătoare înfrângere din cupele europene pentru CFR. 

Precedenta contraperformanţă a ardelenilor s-a consemnat în urmă cu 10 ani, pe 3 noiembrie 2010, când Bayern Munchen învingea CFR-ul, la Cluj, cu 4-0.

Primele reacţii după dezastrul de la Roma! Ce spun antrenorul Petrescu şi căpitanul Camora

În aceeaşi grupă se va disputa, de la ora 22.00, partida Young Boys – ŢSKA Sofia.

În etapa următoare, la 26 noiembrie, CFR Cluj va juca acasă cu AS Roma şi ŢSKA va întâlni pe teren propriu Young Boys Berna.

Echipele de start

AS Roma: Pau Lopez – Fazio, Ibanez, Kumbulla – Bruno Peres, Veretout, Cristante, Spinazzola – Villar, Mkhitaryan – Borja Mayoral. Antrenor: Paulo Fonseca.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Ciobotariu, Camora – Itu, Hoban, Djokovic - Deac, Debeljuh, Rondon. Antrenor: Dan Petrescu.

UPDATE ora 23.50 În celălalt meci al grupei, Young Boys – ŢSKA Sofia 3-0 Golurile au fost marcate de Mambimbi ‘2, 32 şi Sulejmani ’18.

Clasamentul grupei

1. AS Roma     3 2 1 0 7-1 7

2. Young Boys 3 1 1 1 5-3 4

3. CFR Cluj      3 1 1 1 3-6 4

4. ŢSKA Sofia  3 0 1 2 0-3 1

*Se califică în 16-imi primele două clasate

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite