CFR Cluj e campioană. Ardelenii visează la glorie! (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria cu Internaţional a adus al doilea titlu din istorie pentru ardeleni, dar şi milioanele de euro care vor intra în contul clubului de pe urma participării în grupele Ligii. Bud şi Deac au înscris golurile unui succes care a adus un nou trofeu în vitrina clubului. 

Dacă în urmă cu câţiva ani cineva ar fi zis că o partidă CFR Cluj - Internaţional Curtea de Argeş va stabili campiona României, respectivul ar fi fost sfătuit să-şi facă o programare la doctor! Ceea ce părea o nebunie s-a întâmplat însă, ieri, când CFR - Internaţional s-a disputat cu casa închisă în tribune şi cu medaliile de campioni pe margine.

Mai citiţi şi:

Jucătorii în club, suporterii pe străzi!

Plus 100.000 de euro pentru Mandorlini

Lumea a venit cu mic, cu mare la stadion. Ca pe vremea în care clujenii jucau în grupele Ligii Campionilor cu Chelsea şi AS Roma. Şi, totuşi, cu 21.000 de suporteri în spate, elevii lui Mandorlini au început crispat meciul. Pe undeva, şi de înţeles. Aveau o presiune imensă pe umeri. Iar debutul de partidă chiar a fost gri. Argeşenii au ratat o ocazie imensă la poarta lui Nuno Claro, moment în care Culio şi compania au realizat că riscă să se înece la mal!

Fiesta a fost declanşată de Bud, jucătorul care poate primi, fără probleme, titlul de „Cel mai bun transfer" făcut în iarnă de o formaţie din Liga I. Atacantul adus de la Mediaş a înscris în minutul 32, profitând şi de o eroare monumentală a fundaşului Viera, fotbalist împrumutat la Internaţional chiar de către CFR! Până la această fază, Viera a mai ieşit în evidenţă şi în momentul  în care gazdele au cerut penalty, însă Teo Crăciunescu a rămas impasibil.

Egalarea a venit în minutul 69, contrar aşteptărilor, însă emoţiile clujenilor au fost risipite de acelaşi Viera. „Calul troian" al CFR-ului plasat în defensiva oaspeţilor a mai comis-o o dată în minutul 75 şi i-a permis lui Deac să marcheze simplu pentru 2-1.

De aici până la final, Dani a fost eliminat, iar argeşenii au fost la un pas să strice sărbătoarea clujenilor chiar în ultima secundă a jocului, însă Mureşan a respins de pe linia porţii! O intervenţie de zece milioane de euro, adică suma pe care CFR Cluj o va primi din partea UEFA pentru participarea în grupele Ligii Campionilor.



2-1

CFR Cluj: N. Claro - Tony, Mureşan, Cabrera, Edimar- Deac, Dani, Peralta, Culio (Bottone 66) - Bud (Y. Kone 79), Traore (De Zerbi 46).

Antrenor: Andrea Mandorlini.

Internaţional C. de Argeş: M. Popa - Matei, Viera, Chiricheş, Frăsineanu - Băcilă, Popa, Voiculeţ (Stoianof 89), Kone - Răduţ, Apostu (D. Stan 87).

Antrenor: Ionuţ Badea.

Goluri:  Bud 32, Deac 75 / Apostu 69

Eliminat: Dani 82

Stadionul „Dr. Constantin

Rădulescu": 21.000

Arbitru: Teo Crăciunescu

"Sunt foarte fericit că investiţia mea s-a transformat în performanţă şi în bucurie pentru oameni."
Arpad Paszkany
patron CFR Cluj

"Am dominat campionatul şi eram convinşi că vom triumfa. Acum ne gândim la Cupă."
Iuliu Mureşan
preşedinte CFR Cluj

"Toată lumea a vorbit urât despre noi, dar am demonstrat că suntem o mare echipă."
Juan Culio
mijlocaş CFR Cluj

"Sper să depăşim realizările pe care le-am avut în Ligă acum doi ani. Am jucat doar pe teren şi am fost mai buni."

Gabi Mureşan
mijlocaş CFR Cluj

10 milioane de euro are asigurat CFR prin simpla prezenţă în grupele Ligii Campionilor.

50 de mii de euro de „căciulă" vor încasa jucătorii clujeni pentru adjudecarea titlului de campioni.

150 de mii de euro a strâns, numai din prime, un titular de la CFR Cluj în sezonul 2009-2010.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite