CFR Cluj, chin teribil în Malta, la debutul în preliminariile Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR

CFR Cluj s-a calificat în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, după o victorie complicată, scor 2-0 (0-0), cu echipa malteză Floriana

„Şansele sunt egale“, spunea Dan Petrescu înainte meciului din această seară, iar declaraţia a fost privită ca pe un alint al antrenorului echipei clujene. Din păcate însă, spusele tehnicianului au caraterizat perfect prima repriză a întâlnirii. A fost un joc deprimant, încâlcit, fără faze importante de poartă, doar două jumătăţi de ocazie putând fi consemnate în dreptul clujenilor.

Campioana României a deschis scorul, imediat după pauză, în urma unei faze fixe, cap Mike Cestor (53), după un corner bătut scurt şi o minge centrată de Michael Pereira. 

Condusă pe tabela, Floriana s-a trezit din letargie şi a trecut pe lângă egalare peste doar 2 minute. Bălgrădean, la prima apariţie într-un meci oficial în poarta clujenilor, a respins însă în corner şutul lui Leone. Din păcate, nu a fost un simplu foc de paie. Până la final, gazdele şi-au înghesuit adversarii în propria jumătate, dar Bălgrădean a făcut un meci perfect şi l-a făcut uitat pe predecesorul Arlauskis. Fostul portar al celor de la FCSB a avut intervenţii sigure la două lovituri libere (64 şi 74) şi a fost excepţional la execuţia lui Leone (78). Clujenii au tremurat până la ultimul flueir al arbitrului, golul doi, marcat de Golofca, venind în cel de al şaptelea minut al prelungirilor.

Datorită victoriei obţinute în Malta, CFR Cluj merge în turul doi preliminar al Champions League, unde se va duela cu campioana Croaţiei, Dinamo Zagreb.

Floriana: Atkpan - Cheveresan, Cini, Pisani, Ruiz - Camenzuli, Garcia, Venancio, Fonseca - Keqi, Leone

Rezerve: Cassar, Beye, Paiber, Arab, Marcelo Dias, Jan Busuttil, Agius

CFR Cluj: Bălgrădean - Burcă, Vinicius, Cestor, Camora - Chipciu, Itu, Hoban - Deac, Rondon, Pereira

Rezerve: Rus, Luis Aurelio, Susic, Costache, Boli, Golofca, Petrila

Cum arată în continuare programul celor de la CFR Cluj

26 august, ora 21.00, CFR Cluj - Dinamo Zagreb turul II preliminar (o manşă);

31 august - tragere la sorţi turul III preliminar; 

1 septembrie - tragere la sorţi play-off; 

15/16 septembrie - turul III preliminar (o manşă); 

22/23 septembrie - play-off (tur);

29/30 septembrie - play-off (retur); 

1 octombrie - tragere la sorţi grupe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite