Celtic - CFR Cluj: Trupa lui Dan Petrescu reuşeşte minunea pe Celtic Park! Ardelenii se califică în play-off-ul Ligii Campionilor după un thriller cu 7 goluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj a câştigat, scor 4-3, meciul disputat, marţi, în deplasare, împotriva echipei Celtic Glasgow, în manşă secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor.

După rezultatul de egalitate din meciul tur, 1-1, clujenii ştiau că au nevoie să înscrie cel puţin o dată pentru a putea elimina campioana Scoţiei din drumul către mirajul grupelor Ligii Campionilor. 

Ardelenii nu au stat mult pe gânduri şi au început partida sus, în minutul 5 Camora având primul şut pe poartă al meciului. Mai mult, în minutul 8, McGregor i-a pus piedică lui Deac în suprafaţa de pedeapsă, românul a căzut şi a cerut penalty, pe bună dreptate, dar arbitrul a lăsat jocul să continue!

Partida a avut un ritm nebun şi în continuare, dar ocaziile mari de gol şi-au făcut apariţia abia în partea a doua a primei reprize. În mintul 26, Arlasukis (foto) a avut primele emoţii, dar bomba lui Johnson a trecut puţin alături. Un minut mai târziu, Deac, servit perfect de Omrani, a deschis scorul cu o lovitură de cap din centrul careului mare, bară-gol. Trei minute mai târziu, Djokovici a executat foarte bine o lovitură liberă de la 20 de metri, însă portarul lui Celtic a respins atipic, cu piciorul.

Celtic a devenit vioara întâi pe finalul primei reprize, dar apărarea celor de la CFR a fost la înălţime şi a reuşit să blocheze culoarele spre poarta lui Arlauskis.

Meci de infarct după pauză

Repriza secundă a debutat cu o dominare totală a gazdelor. Forcing-ul lui Celtic a avut efect şi pe tabelă, în minutul 61 rezultatul fiind întors deja: 2-1, Forrest (51) şi Edouard (61). Ultimul a înscris după o bâlbâială de cascadorii râsului a jucătorilor Aurelio şi Burcă.

Ceea ce s-a întâmplat după minutul 73 a adus aminte de meciul de poveste de la Campionatul Europaen Under 21 România - Anglia 4-2. A fost un final de meci cu sufletul la gură, în care fanii ardelenilor şi-au ros unghiile şi şi-au verificat tenisunea arterială la fiecare fază. 

În minutul 74, Omrani a transformat un penalty acordat pentru un henţ prostesc al unui fundaş al gazdelor, pentru ca peste doar alte 120 de secunde scoţienii să treacă iar în avantaj, prin Christie. Omrani a egalat pentru a treia oară în minutul 80.

Finalul de meci a fost un asediu total la poarta echipei noastre, dar fie imprecizia scoţienilor, fie norocul, fie intervenţiile lui Arlauskis sau ale fundaşilor săi au făcut ca scorul să rămână nemodificat până la finalul minutelor de prelungire. 

În minutul 90+7, Ţucudean a luat prim-planul adversarului direct, l-a executat cu o scăriţă de efect pe portarul Bain şi a adus o victorie de poveste pentru ardeleni.

Celtic Glasgow: Bain - Elhamed, Ajer, Simunovic - McGregor, Brown (Bayo ’88), Ntcham (Griffiths ’83), Forrest - Christie, Edouard, M. Johnsto (Morgan ’75). Antrenor: Neil Lennon

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio (Păun ’78) - C. Deac, M. Rondon (Ţucudean ’46), Omrani (Mureşan ’84). Antrenor: Dan Petrescu

Cartonaşe galbene: Elhamed ’41 / Rondon ’40, Deac ‘63

Arbitri: Andris Treimanis (Letonia) - Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs - Aleksandrs Golubevs

În play-off-ul Ligii Campionilor, CFR Cluj va întâlni echipa Slavia Praga (campioana Cehiei) la care sunt legitimaţi Nicolae Stanciu şi Alexandru Băluţă. Prima manşă va fi la Cluj, la 20 august (ora 22.00, Digi Sport), iar returul va fi în Cehia, la 28 august (ora 22.00, Digi Sport).

În cazul în care va pierde dubla manşă cu echipa din Cehia, CFR are asigurată prezenţa în grupele Europa League.

CITEŞTE ŞI:

Celtic - CFR Cluj Bogdan Mara:„Suntem fără cuvinte. Am demonstrat că se poate şi fără achiziţii mari”

Celtic - CFR Cluj Dan Petrescu: „Am demonstrat că suntem cea mai bună echipă din România” Ce film le-a pus jucătorilor înainte de meci

Surpriza CFR-ului în Scoţia nu a fost singurul şoc din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Toate rezultatele de marţi şi echipele calificate

VIDEO Celtic - CFR, rezumatul unui meci fantastic: Golul victoriei CFR-ului poate deveni cel mai frumos din Europa

CFR a dat lovitura: Calificarea cu Celtic valorează o sumă colosală. Campioana va fi răsplătită generos de UEFA

CFR, mândria României, Celtic, în stare de şoc: De când nu mai primiseră scoţienii patru goluri într-un meci oficial

CFR, la două meciuri de o performanţă gigantică: De când n-a mai avut România o echipă în grupele Ligii Campionilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite