Celebrul Freddie Roach este noul antrenor al pugilistului Lucian Bute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilistul român Lucian Bute, fost campion mondial la categoria supermijlocie, are un nou antrenor, pe celebrul Freddie Roach, persoană care  l-a pregătit şi pe sportivul filipinez Manny Pacquiao care a devenit campion la opt categorii diferite, potrivit „La Presse”.

Lucian Bute a încheiat colaborarea la începutul acestui an cu fostul antrenor Stephane Larouche, imediat după înfrângerea suferită în faţa lui Jean Pascal. Pugilistul român a ales varianta Freddie Roach după ce a avut stagii de pregătire şi cu alţi antrenori de renume mondial, Pedro Diaz şi Robert Garcia, potrivit DigiSport.

„Totul este în detalii. De la modul de a învăţa mişcările, până la a lovi. Am petrecut puţin timp cu el, dar deja vă pot spune că este un maestru”, a afirmat Bute, citat de „La Presse”.

„A mers de la început, am lucrat bine împreună. Angajamentul său m-a convins. Detest boxerii leneşi. Este bine ştiut că eu nu am timp de pierdut cu astfel de boxeri. Vrea să lucreze din greu şi mă vrea, atunci eu muncesc din greu. Este ceea ce mă motivează. Obiceiurile lui de lucru sunt ireproşabile”, a declarat şi antrenorul de box de origine canadiana.

Bute se va antrena alături de Manny Pacquiao, care îşi va pune titlul WBO în joc, la 22 noiembrie, în meciul cu Chris Algieri. Pugilistul filipinez a devenit campion mondial la opt categorii diferite.

Bute are în palmares 32 de victorii, dintre care 24 înainte de limită, dar şi două înfrângeri.

Pugilistul român a boxat ultima data la 18 ianuarie, la Montreal, fiind învins atunci la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond si NABF la categoria semigrea. Cu doi ani înainte, Bute a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie când a fost învins de britanicul Carl Froch.

Primul meci pe care Bute îl va susţine sub îndrumarea lui Roach urmează să aibă loc pe 6 decembrie, la Montreal, în compania unui adversar care va fi desemnat  în perioada următoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite