Celebrul Bernie Ecclestone a fost dat afară de la conducerea Formula One, unde activa încă din 1974!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trustul Liberty Media a anunţat că a încheiat preluarea Formula One, compania care administrează competiţiile de Formula 1, şi l-a dat afară pe Bernie Ecclestone.

Liberty Media a preluat drepturile comerciale ale Formulei 1 pentru opt miliarde de dolari, conform BBC.

"Suntem încântaţi că am finalizat achiziţionarea Formulei 1 şi că îl avem pe Chase ca nou director. Există o mare şansă de a face acest sport mai mare şi avem certitudinea că Chase va reuşi acest lucru. Îi mulţumim lui Bernie Ecclestone pentru ce a făcut în Formula 1", a declarat Greg Maffei, preşedinte Liberty Media Corporation, potrivit News.ro. Chase Carey, în vârstă de 62 de ani, a fost vicepreşedinte la 21st Century Fox, care aparţine magnatului Rupert Murdoch.

Cu câteva ore înainte de anunţul Liberty Media, Bernie Ecclestone afirmase că a fost demis de la conducerea Formula One Group, care administrează drepturile comerciale ale Formulei 1.

"Am fost dat afară astăzi. Este oficial. Nu mai conduc compania. Locul meu a fost luat de Chase Carey", a declarat Ecclestone, în vârstă de 86 de ani pentru publicaţia Auto Motor und Sport. El a precizat că i s-a oferit să fie "un fel de preşedinte de onoare". "Habar nu am ce înseamnă acest lucru", a spus Ecclestone, care nu a precizat dacă a acceptat această ofertă. În septembrie 2016, trustul american de media Liberty Media a anunţat că va prelua controlul Formula One, compania care administrează competiţiile de Formula 1.

În noua structură a companiei va avea un rol de conducere şi fostul director tehnic al echipei de Formula 1 Ferrari, Ross Brawn. Fost pilot şi proprietar de echipe de curse, Bernie Ecclestone, în vârstă de 86 de ani, este implicat în conducerea celui mai important sport automobilistic din 1974.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite