Cel mai rapid autogol din istoria fotbalului ar fi fost marcat duminică în România. Fratele primarului-antrenor, autorul „reuşitei“ de record mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai rapid autogol din istoria fotbalului ar fi fost marcat duminică, 17 noiembrie, într-un meci jucat în Liga 6 între echipele Avântul Iordăcheanu şi Prahova Ploieşti.

Un eveniment fotbalistic ieşit din comun a fost semnalat de martori duminică, 17 noiembrie, într-un meci contând pentru Liga 6 şi jucat în judeţul Prahova.

S-au întâlnit echipele Avântul Iordăcheanu şi Prahova Ploieşti. Echipa gazdă, finanţată de Primăria comunei prahovene Iordăcheanu şi aflată pe locul 3 al clasamentului, a pierdut meciul cu 1-4, însă un incident înregistrat în secunda 5 ar putea-o duce direct în istoria fotbalului.

"Meciul a început cu posesia oaspeţilor. Mingea a fost mişcată de la centru de un jucător care a pasat înapoi pentru un coleg, iar acesta a aruncat balonul în diagonală direct spre extrema care sprintase imediat după fluierul de start. Mingea a ajuns undeva pe semicercul careului de 16 metri, iar fundaşul central al gazdelor a vrut să dea cu capul spre portar. Goalkeeperul ieşise şi el pe la 12-13 metri şi, din cauză că fundaşul a sărit în contratimp, a dat-o peste el în poartă; a fost bară laterală şi gol!", a povestit arbitrul meciului, Ovidiu Oprea, pentru Libertatea.

Fundaşul care şi-a marcat în proprie poartă se numeşte Cristian Safta şi este fratele mai mic al primarului din comuna Iordăcheanu, Constantin Safta. Safta Sr. este, în acelaşi timp, şi antrenor al echipei finanţate de la bugetul local.

Niciun spectator nu a filmat autogolul, motiv pentru care nu poate fi luat în considerare pentru înregistrarea în Cartea Recordurilor. 

Potrivit Wikipedia, cel mai rapid autogol din istoria fotbalului datează din 1977. Un jucător pe nume Pat Kruse şi-a marcat în propria poartă în secunda 6 a unui meci dintr-o ligă inferioară din Anglia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite