Cel mai mare caz de corupţie în tenis! FBI-ul a intervenit: 135 de jucători au conexiuni cu mafia pariurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenisul este în stare de şoc, după ce presa germană a demascat cel mai mare caz de corupţie de până acum în istoria sportului alb, anunţând că 135 de jucători sunt implicaţi în trucarea de meciuri pentru pariuri. Un jucător german, nenumit, a făcut dezvăluiri, iar pe listă s-ar afla şi un jucător din actualul Top 30 mondial. Epicentrul reţelei mafiei pariurilor: Armenia, ţară care, în prezent, nu punctează cu vreun jucător în clasamentul mondial.

Publicaţia „Die Welt“ şi postul de televiziune ZDF au dezvăluit, duminică, o anchetă în desfăşurare demarată de FBI şi autorităţi europene.

Dezvăluirile sunt şocante: o reţea bine organizată de mafia pariurilor ar fi ajuns în şapte ţări, atrăgând un jucător din Top 30, cu trei titluri ATP câştigate în carieră. „Este vorba despre o reţea a mafiei de pariuri armeană, care s-a răspândit în şapte ţări europene, manipulând meciuri pe scară largă. Este vorba despre o mafie foarte bine organizată“, a declarat un procuror belgian,  Eric Bisschop, pentru ZDF. Potrivit anchetatorilor, ar fi vorba despre sume mici de bani pariate intensiv pe meciuri aranjate, care au generat profituri de zeci de mii de euro pentru fiecare meci în parte.

Printre ţările în care a ajuns flagelul acestei mafii a pariurilor se numără Franţa, Belgia, Statele Unite şi Spania, notează şi cel mai mare cotidian sportiv din Hexagon, „L'Equipe“.

Meciul-fantomă şi luare de poziţie din partea unui fost număr 9 WTA

Starurile din tenis evită să vorbească despre acest subiect, chiar dacă dovezile existenţei unor reţele importante de trucare de meciuri sunt din ce în ce mai solide şi mai dese.

Italianul Marco Trungelliti a colaborat deja cu autorităţile comisiilor de Intergritate din tenis, ajungând însă ulterior să plângă că a fost marginalizat şi ameninţat în circuit.

Interesant este însă faptul că şi Andrea Petkovic, 32 ani, fost număr 9 mondial pentru Germania, o sportivă cu înclinaţii pentru filosofie şi citit, a declarat pentru „Die Welt“: „Sunt mulţi jucători profesionişti care nu au resursele pentru călătorii, care depind de bani şi ştiu sportivi din circuit care au fost abordaţi“.

În 2019, au fost deja suspendaţi 20 de jucători şi jucătoare de tenis pentru trucare de meciuri şi rezultate. Un alt scandal de proporţii s-a înregistrat în 2016, 50 de partide de la Openul Australian  - primul turneu de Mare Şlem al anului - au fost suspecte de blat.

În urmă cu o săptămână, un meci de tenis dintr-un turneu ITF de la baza piramidei valorice, la Doha, a şocat pe toată lumea. Artem Bahmet, din Ucraina, nu a reuşit să câştige nici măcar un punct în faţa thailandezului Krittin Koaykul. Bahmet nu exista în niciun clasament la începerea turneului, a fost incapabil să servească ori să pună vreo minge decent în teren. S-a vorbit în acel moment despre faptul că ar fi fost vorba despre un manager al unui sportiv care a luat prima dată racheta de tenis în mână, ori despre un blat de cea mai joasă speţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite