Cel mai bun sezon din istoria Ligii Campionilor: Câte meciuri demenţiale au fost în această ediţie a competiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi, marele învins din semifinalele Ligii cu Barcelona
Lionel Messi, marele învins din semifinalele Ligii cu Barcelona

Liga Campionilor, ediţia 2018-2019, se pregăteşte pentru finala de la 1 iunie, când se vor înfrunta Liverpool şi Tottenham pe „Wanda Metropolitano“ din Madrid, dar, la ce meciuri ne-a oferit, parcă ne-am fi dorit să nu se sfârşească niciodată!

Semifinalele nebune de la mijlocul săptămânii n-au făcut altceva decât să vină în completarea altor partide fabuloase în acest sezon de Liga Campionilor.

Încă din optimi, am avut patru dueluri care ne-au lăsat cu gura căscată:

*A fost „remontada“ izbutită de Juventus, care fusese învinsă, la Madrid, de Atletico (0-2), dar s-a impus, acasă, în Torino, cu 3-0! În retur, a fost seara magică a lui Cristiano Ronaldo care, înainte de meci, spusese că va marca trei goluri, ceea ce a şi făcut!

*Liverpool era outsider după 0-0 cu Bayern Munchen pe „Anfield“, dar s-a dus în inima Bavariei şi a obţinut o calificare magnifică, după 3-1 în Germania.

*Real Madrid, campioana ultimelor trei ediţii ale Ligii Campionilor, ar fi trebuit să defileze cu Ajax, mai ales după ce a câştigat turul, la Amsterdam, cu 2-1. Manşa secundă a zguduit însă lumea fotbalului: 4-1 pentru Ajax pe „Santiago Bernabeu“, iar Ajax s-a calificat în următoarea fază.

*Superechipa PSG-ului s-a oprit, iarăşi, în optimi, iar asta când nimeni n-ar fi pariat pe eliminarea francezilor. Parizienii au câştigat, la Manchester, pe terenul lui United, scor 2-0. Dar au pierdut pe „Parc des Princes“, în retur, cu 1-3, cu un gol luat dintr-un penalty dictat de VAR în minutul 90+4.

Nebunia a continuat cu alte două partide de 7 stele în sferturi:

*Ajax a continuat să producă surprize uriaşe! Olandezii au remizat, acasă, în prima manşă cu Juventus (1-1), dar după victoria splendidă de pe „Santiago Bernabeu“, au mai dat o lovitură colosală, câştigând şi pe terenul lui Juventus: 2-1!

*„Cionirea“ englezilor de la Manchester City şi Tottenham a produs o „dublă“ electrizantă. Ce-i drept, turul n-a fost aşa spectaculos, cu victoria celor de la Tottenham la limită (1-0), însă returul a fost halucinant. City a câştigat pe „Etihad“ cu 4-3, rezultat insuficient însă pentru a merge în semifinale. În prelungirile partidei, echipa lui Guardiola a marcat, City era în delir, dar, după câteva minute, golul a fost anulat de VAR!

Iar după aceste şase meciuri fantastice, au urmat alte două, ambele în returul semifinalelor despre care „Adevărul“ a scris aici:

A înnebunit Zeul Fotbal! Condusă cu 2-0, Tottenham o întoarce pe Ajax şi va juca finala Ligii Campionilor cu Liverpool

Aşa se scrie istoria pe Anfield! Liverpool reuşeşte minunea, elimină Barcelona după un meci care va avea un loc de onoare în vitrina fotbalului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite