Cel mai bun atac... rămâne fără atacanţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Bratu
Florin Bratu

Florin Bratu este ultimul dintre „vârfurile“ roş-albilor care a fost pus pe liber de şefi pentru că nu-şi permiteau să-i plătească salariul de 17.000 de euro lunar. Dovedit statistic şi recunoscut de advesari, Dinamo are cea mai puternică ofensivă din campionat (40 de goluri în tur), însă problemele financiare decimează şi acest punct forte.

Dacă „Fălcosul" se plângea constant de concurenţă în defensivă în schimb în avanposturi nu ştia ce cuplu să aleagă. Niculae, Dănciulescu, Alexe, Andrei Cristea, Liviu Ganea sunt „vârfurile" folosite la care se adaugă Păun, doar rezervă, şi Bratu, cedat la Litex Loveci. Însă, rând pe rând, toţi aceşti fotbalişti s-au despărţit de „haită"sau o vor face! Ultimul exemplu, Bratu. „Mitraliera" a revenit de la bulgari, unde-i expirase împrumutul, şi din retur era aşteptat de suporteri pe teren. Dar, în ajunul Crăciunului, preşedintele clubului, Nicolae Badea, a anunţat că „Bratone" şi-a reziliat contractul. De ce? Şefii nu puteau să-i suporte salariul de 17.000 de lunar şi atunci au încheiat acum socotelile, în sensul că jucătorul a fost declarat liber de contract, în condiţiile în care acordul îi expira peste şase luni şi oricum se putea înţelege cu orice echipă fără ca Dinamo să primească vreun ban. „Bratone" ar putea ajunge la FC Vaslui, „U" Cluj sau în Cipru. Totuşi, nici situaţia celorlalte „vârfuri" nu este roză.

Roş-albii vor rămâne doar  cu Liviu Ganea şi Alexe, ambii pe placul conducerii, mai ales că au salarii mici în jur de 60.000 de euro, al lui Andone, care vrea să întinerească echipa dar şi al fanilor. Georgian Păun nu intră în planurile lui Andone şi va fi din nou monedă de schimb în diverse transferuri.

Marius Niculae

„Săgeată" este demult pe lista de transferuri, salariul său de 280.000 de euro pe an fiind greu de digerat de acţionari. Recent, el a fost chemat la negocieri şi a primit „dezlegare" din partea conducerii. Astfel, dacă-şi găseşte o echipă poate pleca, iar roş-albii nu cer niciun ban. Cum s-a ajuns aici? În schimbul actului de transfer, atacantul a renunţat la salariul pe ultimele trei luni, bani pe care conducătorii nu-i plătiseră din cauza lipsei de lichidităţi.

Ionel Dănciulescu

Deşi la revenirea în ţară în această vară, după despărţirea urâtă de Hercules Alicante, FCM Târgu Mureş l-a aşteptat cu o primă de instalare de 100.000 de euro şi un salariu de 150.000 de euro pe an, în ultima clipă a fost deturnat de Borcea pentru a semna cu Dinamo. A acceptat, dar apoi a realizat greşeala: Andone l-a ţinut mai mult pe bancă şi acum vrea să plece, nemulţumit de statutul său.
FCM şi Universitatea Cluj îl doresc insistent, iar „Danciu" e tentat să dea curs ofertelor. Salariul în acest moment este de 120.000 de euro pe sezon, iar economia acţionarilor e consistentă, mai ales că atacantul de 34 de ani a jucat foarte puţin.

Andrei Cristea

Gogheterul echipei în sezonul trecut are motive să fie supărat. Andone l-a folosit puţin, transferul la Karlsruhe a picat şi, pe final de campionat, s-a accidentat. A avut deja o întrevedere cu Nicolae Badea şi atacantul a primit o hârtie conform căreia poate pleca la orice club din străinătate contra sumei de 400.000 de euro, adică suma pe care înainte conducătorii au refuzat-o de la echipa nemţească.

"La Dinamo sunt câţiva bătrânei care vor pleca. Singurii care vor rămâne sunt Cătălin Munteanu şi Mărgăritescu, ei vor  fi piloni."
Ioan Becali fost impresar FIFA

"Mai aveam şase luni de contract și am căzut de acord să devin jucător liber. La Rapid și la Steaua este exclus să merg."
Florin Bratu fost atacant Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite