Cel mai aşteptat sfert de finală de la Euro 2016: Germania - Italia. Toate detaliile despre „confruntarea titanilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Bordeaux va găzdui, diseară (ora 22.00, Pro TV, Dolce Sport) cea mai echilibrată şi atractivă confruntare din această fază a Campionatului European.

La ce s-a văzut până acum la Euro 2016, Germania e considerată principala favorită la câştigarea trofeului. Iar asta la doi ani după ce trupa pregătită de Low a triumfat în Cupa Mondială.
 

Numai că vorbim de o naţională atipică a Germaniei, una care s-a remarcat printr-o defensivă impenetrabilă: niciun gol încasat în drum spre sferturi. O singură dată nemţii au mai reuşit să avanseze într-un turneu final, fără să ia gol în primele patru partide. Se întâmpla la Mondialul din 1978, atunci când între buturi era legendarul Sepp Maier. „Vreau ca Neuer să-mi depăşească recordul. E cel mai bun portar din generaţia lui“, a spus Maier.
 

Defensiva solidă a Germaniei nu e însă rezultatul unui joc închis. De fapt, e exact invers. Nemţii merg pe principiul că cea mai bună apărare e atacul şi au „confiscat“ mingea în stilul Spaniei din perioada 2008 – 2012. Până acum, Germania e pe primul loc în clasamentul alcătuit pe baza posesiei balonului: 64% în medie.
 

De partea cealaltă, Italia a încasat un gol în patru meciuri la Euro 2016, însă s-a remarcat prin altceva: disponibilitate la efort. Echipa lui Conte a alergat cel mai mult într-o partidă din turneul final, 119,7 kilometri contra Belgiei. Iar contra Spaniei, în optimi, italienii au alergat 117,8 kilometri, cu 7,8 kilometri mai mult decât adversarii lor.

Echipe probabile
 

Germania: Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Höwedes - Kroos, Khedira, Müller, Özil, Draxler - Gomez.
 

Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi, Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio - Pellè, Éder.

Sunt la un „galben“ de suspendare

Germania: Boateng, Hummels, Khedira, Kimmich, Özil
 

Italia: Barzagli, Bonucci, Buffon, Chiellini, De Rossi, De Sciglio, Éder, Insigne, Pellè, Sirigu, Zaza

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite