Cehia şochează Europa: Decizie dură în privinţa naţionalei de fotbal din cauza COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roman Hubnik va fi căpitanul unei naţionale ansamblate peste noapte
Roman Hubnik va fi căpitanul unei naţionale ansamblate peste noapte

După un debut excelent, vineri, în Liga Naţiunilor, în care au învins Slovacia cu 3-1 în deplasare, cehii vor fi, diseară, carne de tun din cauza unei măsuri impuse de Guvern.

La 7 luni de la declanşarea pandemiei de coronavirus, sunt ţări care, în continuare, adoptă decizii panicarde, de neînţeles, în numele combaterii COVID-19.

Ultimul exemplu în acest sens vine din Cehia. Naţionala de fotbal din această ţară are meci, diseară, în etapa a 2-a a Ligii Naţiunilor. Pe „Andrův Stadion“ din Olomouc, cehii vor primi vizita Scoţiei. Şi, chiar dacă vor juca acasă, cehii vor fi carne de tun pentru adversarii lor! Iar asta pentru că, după partida de vineri cu Slovacia, toată naţionala a intrat în carantină!

Au fost depistate două cazuri cu noul coronavirus în cadrul lotului, ambele în rândul unor oameni din stafful administrativ. Deşi protocolul UEFA prevede că în astfel de situaţii doar bolnavii să fie izolaţi, iar restul grupului, după o rundă de testare, să-şi vadă de activitate, Guvernul Cehiei a luat o altă decizie, carantinând întreaga naţionala mare!

Într-o primă fază, cehii au vrut chiar să anuleze meciul din această seară cu Scoţia, acceptând o înfrângere la masa verde. Apoi însă, au revenit asupra deciziei şi au recurs la o altă măsură bizară.

Potrivit jurnalistului ceh, David Čermák, de pregătirea partidei cu Scoţia se va ocupa selecţionerul naţionalei U18! Iar acesta a convocat un alt lot de 23 de jucători! Aproape toţi sunt lipsiţi de experienţa unor partide internaţionale şi unii dintre ei provin de la naţionala U20!

Căpitanul echipei a fost desemnat Roman Hubnik (36 de ani), care a evoluat ultima dată pentru Cehia în 2016, anunţându-şi retragerea de la prima reprezentativă după Euro 2016.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite