Cea mai mare anchetă a meciurilor trucate: Europol investighează 380 de partide supecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europol investighează sute de meciuri suspecte de trucaj FOTO Reuters
Europol investighează sute de meciuri suspecte de trucaj FOTO Reuters

Un meci de Champions League jucat în Anglia este doar unul dintre cele 380 de partide din Europa care ridică suspiciuni.

Investigatorii nu au dorit să dezvăluie identiatea meciului din Anglia despre care cred că este corupt, însă Europol a afirmat că a descoperit o grupare în Asia care coordonează operaţiunea, potrivit bbc.co.uk. În această anchetă sunt suspecţi 425 de arbitri, oficiali ai clubului, jucători şi impresari, investigaţia fiind demarată de 18 luni. 

Printre meciurile suspecte se numără şi partide din calificările Campionatului Mondial şi celui European, două meciuri din Champions League şi câteva echipe de top care au evoluat în ligile europene. Cele mai multe meciuri corupte s-au jucat în campionatele din Turcia, Germania şi Elveţia, însă sunt vizate şi partida din alte campionate. Se estimează că meciurile trucate au adus un profit de opt milioane de euro celor implicaţi. 

Până acum au fost arestate 50 de persoane din grupul asiatic suspectat că se ocupă cu trucarea meciurilor. Directorul Europol, Rob Wainwright, a comentat această situaţie: „Este vorba de o grupare din Asia care colaborează cu o reţea din Europa. Este cea mai mare investigaţie de până acum şi implică rezultate majore pe care credem că le-am descoperit, acestea reprezentând o mare problemă pentru integritatea fotbalului european“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite