Cea mai bună echipă din România joacă, astăzi, în Europa: CSM Bucureşti, meci infernal în grupele Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maratonul Ligii Campionilor, ediţia 2016-2017, începe în ritm de sprint pentru CSM Bucureşti, deţinătoarea trofeului.

De obicei, într-o astfel de competiţie, echipele intră în turaţie maximă pe măsură ce avansează în fazele superioare. 

Campioana României nu-şi va permite însă acest „lux“. Pentru „tigroaice“, partidele din cadrul grupei C vor fi pe viaţă şi pe moarte. Asta deoarece, spre deosebire de sezonul trecut, CSM Bucureşti a nimerit într-o serie infernală. 

Dacă în stagiunea precedentă, trupa pregătită atunci de Kim Rasmussen era, alături de Buducnost (Muntenegru), mult superioară celor de la IK Savehof (Suedia) şi MKS Lublin (Polonia), acum toate cele patru formaţii plasate în grupa C sunt printre pretendentele la câştigarea Ligii Campionilor. Mai mult, adversarele româncelor se vor prezenta la confruntările cu CSM Bucureşti dornice de revanşă! Asta deoarece, „tigroaicele“ le-au bătut, în sezonul trecut, în drumul lor spre câştigarea Ligii Campionilor.

Au bătut în cinci din şapte meciuri

Vorbim despre Gyor (Ungaria), Midtjylland (Danemarca) şi Rostov-Don (Rusia), echipe cu care CSM Bucureşti s-a intersectat în diverse faze ale sezonului trecut. Bilanţul? Cinci victorii în şapte meciuri.

Mai întâi, au fost „dublele“ cu Midtjylland şi Gyor în a doua Grupă Principală. Rezultatele? Două victorii cu formaţia daneză (24-22 şi 28-23) şi două înfrângeri cu Gyor (22-28 şi 22-24). Partidele câştigate cu Midtjylland, singurele în care româncele s-au impus în Grupa Principală, s-au dovedit a fi decisive şi au trimis campioana României în sferturi.

Aici, specialiştii se aşteptau ca CSM să fie „carne de tun“ pentru Rostov-Don, rusoaicele ajungând neînvinse la confruntarea cu bucureştenece şi având şi un bilanţ înfiorător: nouă victorii şi un egal! Manea şi compania au dat însă lovitura, trecând în Final Four, după o dublă victorie: 26-25 şi 29-28.

În ultimul act al Ligii Campionilor, româncele au trecut de Gyor, 29-26, luându-şi revanşa pentru cele două eşecuri din Grupa Principală şi cucerind Liga Campionilor. Astfel, e lesne de înţeles de ce acum, Gyor, Midtjylland şi Rostov-Don vor fi mult mai motivate în meciurile cu CSM.

Echipe schimbate din temelii

Deşi a trecut puţin timp de la confruntările pe care le-au avut în sezonul trecut, formaţiile aflate în grupa C a Ligii Campionilor au fost schimbate din temelii.

La CSM Bucureşti, antrenorul Kim Rasmussen a preluat naţionala feminină a Ungariei, iar misiunea apărării trofeului Ligii Campionilor îi revine danezului Jakob Vestergaard. Tehnicianul de 41 de ani a pregătit Oltchim Râmnicu Vâlcea, în stagiunea 2012-2013, oprindu-se în semifinalele Ligii Campionilor. Totuşi, Vestergaard are două trofee în această competiţie, cucerite în 2009 şi 2010 cu Viborg (Danemarca).

CSM Bucureşti e cotată cu şansa a 5-a la câştigarea Ligii Campionilor de casele de pariuri.

Pierdere importantă pentru partida de debut

CSM Bucureşti nu se va putea baza în duelul cu Rostov-Don pe interul-dreapta, Line Jorgensen. Daneza de 26 de ani s-a accidentat la un meci jucat pentru naţionala ţării sale în compania Rusiei. „E o pierdere foarte grea. Vor fi tot felul de permutări. Cu toţii ştim ce înseamnă să ai un inter dreapta de valoare de mână stângă. Ne vom replia pentru a găsi o formulă cât mai bună“, a spus fostul director general al CSM Bucureşti, Bogdan Vasiliu.

Grupa C

CSM Bucureşti

Gyor

Midtjylland

Rostov-Don

*Primele trei clasate vor ajunge în Grupa Principală din punctajul acumulat după cele şase meciuri urmând a fi scăzute rezultatele cu ocupanta ultimului loc.

Programul româncelor

Azi

CSM Bucureşti – Rostov-Don 18.00, Digi Sport, Dolce Sport

22 octombrie

Midtjylland – CSM Bucureşti

28 octombrie

CSM Bucureşti – Gyor

4 noiembrie

Gyor – CSM Bucureşti

11 noiembrie

Rostov-Don – CSM Bucureşti

20 noiembrie

CSM Bucureşti – Midtjylland

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite