Ce urmează pentru românii din Qatar: „Pentru Keşeru greul va începe abia din sezonul viitor“. Explicaţiile lui Boloni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul din micuţul stat din Golful Persic s-a încheiat joi, însă Ladislau Boloni (Al-Khor), Claudiu Keşeru (Al-Gharafa) şi Mirel Rădoi (Al-Arabi) nu vor intra în vacanţă.

Ultima etapă din Qatar a însemnat înfrângeri pe bandă pentru echipele la care activează jucători şi antrenori români.

Ladislau Boloni a încheiat cel de al treilea campionat la Al-Khor cu un eşec pe teren propriu, 3-4 cu Umm Salal. Astfel, Al-Khor s-a clasat pe locul 10 din 14. În precedentele două stagiuni, Boloni a prins poziţiile a 11-a (2013-2014) şi a 7-a (2012-2013) cu formaţia din Doha.

Claudiu Keşeru a marcat pentru Al-Gharafa, însă reuşita sa n-a împiedicat înfrângerea echipei, în deplasare, cu Al-Wakrah, scor 1-2.

Mirel Rădoi n-a figurat în primul „11“ pentru Al-Arabi, care a fost învinsă pe terenul celor de la Qatar SC, scor 1-2.

Boloni: „Nu ştiu ce voi face în sezonul viitor“

Concluziile acestei stagiuni: Boloni şi-a îndeplinit obiectivul şi a ţinut Al-Khor, o echipă mică din Qatar, în prima ligă pentru încă un sezon.

Claudiu Keşeru a fost considerat cel mai bun transfer din iarnă, iar cifrele sale susţin acest lucru: nouă meciuri, nouă goluri în campionat.

Mirel Rădoi, la fel ca şi Claudiu Keşeru, a ajuns în iarnă în Qatar, dar n-a avut un retur la fel de bun. A bifat doar şase prezenţe în campionat, fără să marcheze.

„Adevărul“ a vorbit cu cel mai longeviv român din fotbalul din Qatar, Ladislau Boloni, despre campionatul tocmai încheiat.

„Pe Rădoi nu prea l-am văzut aici, fiindcă n-avem foarte multe legături cu clubul său. În schimb, Keşeru a lăsat o impresie foarte bună. Totuşi, pentru Claudiu greul va începe abia din sezonul viitor. El a sosit aici într-o perioadă mai uşoară, în iarnă, fără călduri sufocante. În următoarea stagiune, aşteptările vor fi mai mari de la el, iar când va începe noul sezon, undeva în august sau septembrie, atunci va trebui să se adapteze şi la căldurile de aici“, a explicat fostul selecţioner.

Chiar dacă, în Qatar, campionatul tocmai s-a încheiat, pentru cei care lucrează în fotbalul de acolo nu urmează vacanţa.

„Va începe o altă cupă pe plan intern, după care va fi o festivitate care va marca, în mod oficial, încheierea sezonului. Se vor decerna, cum ar fi, Oscarurile fotbalului din Qatar. Campioana va primi trofeul pentru câştigarea titlului şi se vor acorda mai multe distincţii“, ne-a explicat Boloni.

Întrebat dacă va continua şi pentru al patrulea campionat consecutiv la Al-Khor, fostul selecţioner a declarat: „E o decizie pe care, deocamdată, n-am luat-o. Voi vedea în următoarea perioadă ce voi face în sezonul viitor“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite