Ce urmează pentru echipa de Fed Cup a României? Ce adversare pot veni după înfrângerea cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fed Cup Franţa România partida dintre Kristina Mladenovici şi Simona Halep FOTO EPA/EFE / Christophe Petit Tesson

Învinsă pentru a doua oară consecutiv în meciul decisiv de dublu, echipa de Fed Cup a României are timp scurt de regrupare, urmând să revină pe teren la jumătatea lunii aprilie, pentru a disputa un play-off care va decide dacă în 2021 „tricolorele“ vor intra din nou în barajul de calificare la Turneul Final.

În perioada în care, la Budapesta, 12 echipe se vor înfrunta pentru trofeu, România, alături de celelalte şapte naţiuni învinse în acest weekend în barajul de calificare Fed Cup, va disputa un play-off pe 17 şi 18 aprilie pentru a menţine contactul cu eşalonul de elită, alături de echipe care au promovat din grupele zonale. Meciurile din play-off se vor disputa ca şi barajul pentru turneul final, în sistem acasă/deplasare şi cel mai bun din cinci meciuri.

Echipele învinse în barajul pentru Turneul Final Fed Cup care vor juca în play-off în perioada 17-18 aprilie: România, Letonia, Japonia, Kazahstan, Olanda, Brazilia, Canada, Marea Britanie.

Echipele ajunse în play-off din Grupele 1 Zonale: Ucraina, Italia, Polonia, Serbia, Mexic, Argentina - ultimele doup echipe, din Asia, urmând a se decide, dintr-o grupă de şase, după ce vor fi disputate meciurile amânate din cauza epidemiei de Coronavirus.

Tragerea la sorţi pentru play-off-ul Fed Cup va avea loc marţi, 11 februarie, la Londra. În cazul în care va pierde play-off-ul, România va retrograda în Grupa 1 Europa / Africa, eşalon valoric în care s-a mai aflat ultima dată în 2014.

Echipele calificate după confruntările de vineri şi sâmbătă la Turneul Final Fed Cup: SUA, Belarus, Rusia, Germania, Spania, Elveţia, Belgia, Slovacia. Aceste echipe se alătură altor patru echipe calificate automat la Final 12-ul de la Budapesta: Franţa, Australia (campioana şi finalista din 2019), Ungaria (gazdă) şi Cehia (wildcard, cea mai de succes echipă a ultimulu deceniu în Fed Cup). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite