Ce ne spun sferturile Ligii Campionilor: Spania râde cu gura până la ureche, dezastru pentru Anglia şi Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştim care sunt cele mai bune opt cluburi din Europa. Ele aşteaptă acum cu mari emoţii tragerea la sorţi pentru următoarea fază a competiţiei, care va avea loc, vineri (ora 13.00, Digi Sport, Dolce Sport).

Premier League cumpără cei mai scumpi fotbalişti, plăteşte cele mai mari salarii şi are cea mai mare audienţă globală, însă n-are niciun loc în sferturile celei mai importante competiţii intercluburi.

Pentru a doua oară în ultimii trei ani, nicio echipă engleză n-a ajuns în sferturile Ligii Campionilor. Formaţiile din Premier League au căzut pe capete în optimi, la fel ca cele din Bundesliga. Anglia (Chelsea, Manchester City şi Arsenal) şi Germania (Leverkusen, Dortmund şi Schalke) au pierdut câte trei echipe în faza care tocmai s-a încheiat. E pentru prima dată când două ţări pierd câte trei formaţii în aceeaşi rundă!

Juve şi Barca, cifre fabuloase

Ultimele două formaţii care şi-au luat biletele spre sferturile Ligii Campionilor, Barcelona şi Juventus, se pot lăuda şi cu un bilanţ de invidiat. Catalanii s-au calificat în această fază pentru a 8-a oară consecutiv. Dintre toate echipele aflate în sferturi, Juventus are cele mai multe prezenţe aici: 9.

Această ediţie a competiţiei a confirmat, încă o dată, supremaţia spaniolilor, în condiţiile în care Primera Division are cele mai multe formaţii în sferturi: trei. Franţa are şi ea motive de mândrie. E pentru prima dată din sezonul 2009-2010 când două grupări din Ligue 1 sunt printre cele mai bune opt de pe continent. Tabloul sferturilor e completat de un club portughez, unul german şi altul italian. Tragerea la sorţi pentru această fază a competiţiei va avea loc, vineri, şi va fi transmisă de Digi Sport şi de Dolce Sport.

City, centenar trist

„Adevărul“ vă prezintă cele mai interesante cifre, după partidele Barcelona – Manchester City (1-0) şi Dortmund – Juventus (0-3), care au încheiat optimile, miercuri.

*Ivan Rakitici a înscris primul său gol în 19 apariţii în Liga Campionilor şi a devenit al 71-lea jucător al Barcelonei care punctează în această competiţie. Nicio altă echipă n-are mai mulţi marcatori diferiţi decât Barcelona. 

*Returul de pe „Nou Camp“ a fost al 100-lea joc european pentru Manchester City.

*„Camp Nou“ a găzduit, miercuri, al 100-lea meci din Liga Campionilor. Doar „San Siro“ (131) şi „Santiago Bernabeu“ (102) au găzduit mai multe partide din cea mai tare competiţie intercluburi.

*Manchester City a ratat, în premieră, un penalty în Liga Campionilor (prin Aguero), după opt lovituri de la 11 metri transformate.

*Dortmund şi-a egalat recordul de cea mai severă înfrângere acasă. Mai pierduse cu 0-3 cu Rosenborg, în octombrie 1999.

*Golul cu care Tevez a deschis scorul a fost al 100-lea încasat de Dortmund în Liga Campionilor.

Echipele calificate în sferturile Ligii Campionilor

Real Madrid

Barcelona

Atletico Madrid

PSG

Monaco

Bayern Munchen

Juventus

FC Porto

Golgheterii competiţiei în acest moment

9 goluri: Luiz Adriano (Şahtior Doneţk) 

8 goluri: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (FC Barcelona) 

6 goluri: Sergio Agüero (Manchester City), Edison Cavani (PSG), Karim Benzema (Real Madrid), Carlos Tevez (Juventus)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite