Oficiali ai FRF, surprinşi de camera ascunsă: „Steaua, exclusă din Europa!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorul Stelei va fi decis de UEFA FOTO Răzvan Păsărică
Viitorul Stelei va fi decis de UEFA FOTO Răzvan Păsărică

Deşi cazul nu mai este în atenţia comisiilor FRF şi LPF, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dictat marţi o nouă condamnare pentru Gigi Becali în „Dosarul Valiza”. Întrucât în acest caz este implicat şi numele Stelei, atât oficialii, cât şi suporterii echipei aşteaptă acum decizia forului european cu privire la viitorul roş-albastru.

UPDATE Preşedintele Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, şi secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, au fost surprinşi de camera ascunsă în timp ce discutau despre faptul că Steaua va fi exclusă din Cupele Europene.
„Steaua este la mâna UEFA şi la mâna Ligii. În Europa va fi exclusă, pe plan european e sigur. În România o mai bâjbâim noi. Nu cred că Liga va fi în stare s-o retrogradeze pe Steaua“, comentează Viorel Duru în discuţia înregistrată de camera ascunsă. (România TV)

UEFA va lua o luni decizie în privinţa Stelei, respectiv dacă echipa va mai evolua sau nu în cupele europene sezonul următor. În ciuda riscurilor pe care şi le asumă Steaua, managerul Mihai Stoica a comentat vehment acest lucru pe pagina sa oficială de Facebook: „Trebuie sa fii înfiorător de prost sau de o incompetenţă crasă ca să compari cazurile Fenerbahçe şi Juventus cu ceea ce s-a întâmplat marti... Ori să te orbească ura! Chiar nu înţelegeţi, hateri obosiţi, că nu ne puteţi doborî? Steaua va juca în preliminariile UEFA Champions League, eu sunt convins şi de calificarea în grupe. Nu vă mai obosiţi să ne denigraţi şi nu mai scrieţi (spuneţi) ceea ce vă imaginaţi (doriţi)".

LPF şi FRF văd Steaua ca şi salvată

Cu toate că LPF şi FRF au anunţat că Steaua nu riscă nicio sancţiune pe plan intern, după sentinţa dictată de judecători în „Dosarul Valiza“, situaţia nu este încă una clară.  Potrivit „Prosport“, unul dintre apropiaţii lui Mircea Sandu a declarat: „Federaţia s-a fript cu excluderea Craiovei şi nu vrea să ia decizii pripite, mai ales că vorbim de echipa cu cei mai mulţi suporteri. Şi federaţia, şi Liga vor sta în expectativă. Vor aştepta mai întâi reacţia forului european. Dacă UEFA cere doar o notă informativă despre caz, atunci sunt şanse ca Steaua să scape ieftin. Dacă sunt solicitate documente oficiale sau depoziţii şi se constată că există o tentă de agitaţie la Nyon, atunci e grav şi se vor mişca lucrurile în acest sens şi aici, acasă. Oricum, nici Mircea Sandu şi nici Dragomir nu vor să fie mai catolici decât Papa. Steaua e la mâna UEFA“.

Situaţia Stelei, asemănătoare cu cea a lui Fenerbahçe

Condamnarea lui Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare în „Dosarul Valiza“ poate atrage cu sine o serie de măsuri disciplinare pentru Steaua. Chiar dacă pe plan intern roş-albaştrii au scăpat de sancţiuni, aşa cum preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, anunţa înaintea pronunţării sentinţei, pe plan extern Steaua ar putea avea mult de suferit.
Echipa lui Laurenţiu Reghecampf, care urmează să joace în tururile preliminare ale Ligii Campionilor, ar putea primi interdicţie de la UEFA să mai evolueze în cea mai tare competiţie inter-cluburi din Europa. Potrivit oficialilor UEFA, cazul Stelei este similar cu cel al lui Fenerbahçe, echipă exclusă în urmă cu doi ani din Liga Campionilor din cauza corupţiei. În cel mai scurt timp, reprezentanţii forului european se vor reuni în şedinţă pentru a discuta măsurile disciplinare care se impun în această situaţie.

Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timişoara este sceptic în privinţa şanselor de scăpare ale Stelei: „UEFA va fi foarte rigidă, foarte dură. Acolo nu este loc de interpretări. Doar latina noastră lasă loc de astfel de interpretări. Suntem în comunitatea europeană şi se impune altă rigoare. Este o hotărâre definitivă pe motiv de corupţie. Va lua decizia de ieri, va traduce şi va hotărî identic. Lucrurile sunt clare din punctul meu de vedere în Europa, nu există posibilitatea să scape. Mircea Sandu şi Dragomir pot găsi o soluţie ca Steaua să nu lipsească din spectacolul fotbalistic din sezonul viitor. România are nevoie de Steaua în prima ligă, e un brand, publicitate mai mare. Se vor mobiliza şi vor găsi o soluţie de compromis“. (sport.ro)

Ce riscă Steaua din cauza implicaţiilor în „Dosarul Valiza“

„Urmărim cu mare atenţie cazul Stelei. Aşteptăm să vedem ce demersuri fac comisiile interne şi apoi vom comunica şi noi hotărârea noastră”, a spus oficialul UEFA care anchetează acest caz, Thomas Giordano, potrivit „Gazeta Sporturilor“.
Excluderea din cupele europene nu ar fi singura sancţiune pe care ar urma să o primească Steaua. Este posibil ca trupa din Ghencea să primească interdicţia de a mai efectua transferuri, situaţie care complică planul staff-ului de antrenori, aceştia dorindu-şi să întărească echipa în această pauză competiţională.
De asemenea, bugetul clubului ar fi puternic subţiat dacă Steaua nu va juca în Liga Campionilor. În contextul în care patronul este încarcerat şi nu mai poate susţine financiar echipa, roş-albaştrii se bazează mai mult ca oricând pe banii de la UEFA (aproximativ 30 de milioane de euro) pentru o eventuală calificare în grupele Ligii Campionilor. 

Ştiri pe aceeaşi temă:

Prima declaraţie a lui Victor Piţurcă după ce a primit un an de închisoare în „Dosarul Valiza“

În „Dosarul Valiza“, Becali l-a înfundat şi pe Piţurcă. Selecţionerul echipei naţionale este la a doua condamnare

Emeric Ienei: "Victor Piţurcă e suficient de mândru ca să-şi dea demisia"

Dragomir: Steaua nu riscă nimic în cazul unei condamnări a lui Becali în dosarul "Valiza"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite