Ce este în neregulă cu această fotografie? Poza care a provocat un scandal imens în Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O poză cu jucătoarea de fotbal australian Tayla Harris a provocat controverse imposibil de anticipat înainte de publicare.

Fotografia cu sportiva de 21 de ani, publicată pe site-ul unei televiziuni din Australia, o surprinde pe aceasta în timp ce încearcă să degajeze mingea pe parcursul unui meci de fotbal australian. Din păcate, fotografia spectaculoasă a trezit instincte animalice printre internauţi, potopul de comentarii suburbane ale acestora generând retragerea instantaneului de pe site-ul unde a fost publicată.

Scoaterea fotografiei de pe net a alimentat însă şi mai mult scandalul. La comentariile sexiste şi jignitoare s-au adăugat cele la fel de acide ale utlizatorilor avizi de a institui conceptul de corectitudine politică, care au considerat că trolii care bântuie pe reţelele de socializare sunt de fapt problema, nu poza. Fotografia a fost din nou publicată, de data aceasta în mijlocul a două tabere distincte.  

Tayla Harris a pus şi ea gaz peste foc cu reacţia avută pe unul dintre conturile de socializare personale. „Aceasta este o poză cu mine la muncă. Gândiţi-vă la asta înainte de a face comentarii jignitoare, animalelor!”, a scris ea pe Twitter. Tayla a revenit cu o altă precizare şi a mai nuanţat reacţia iniţială “M-am simţit abuzată sexual din cauza acelor comentarii”.

Dezbaterea s-a mutat şi în rândul politicienilor, inclusiv prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, având ceva de comentat pe marginea incidentului. „Cei care au făcut comentarii jignitoare sunt laşi şi fricoşi. Trolii din reţelele de socializare nu sunt deloc o noutate. Ceea ce este dezgustător este faptul că îşi aleg ca ţintă femeile, la adresa cărora provoacă un val de abuzuri”, a declarat politicianul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite