Ce nebunie: FCSB - Craiova, cel mai bun meci al începutului de an în România! Oltenii au dat gol cu portarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Hora
Ioan Hora

În tur, cele două formaţii s-au înfruntat la câteva ore după dispariţia legendarului Ilie Balaci. Atunci, craiovenii au obţinut o victorie emoţionantă. De această dată, emoţiile au fost pur fotbalistice, datorită unui joc care a avut de toate.

Într-un campionat anost cu multe meciuri cu efect somnifer, FCSB - Craiova a fost o raritate! S-a jucat într-un ritm alert, pe contre, cu ocazii mari de ambele părţi.

Nebunia a început din minutul 15, după ce Hora a deschis scorul dintr-o centrare perfectă trimisă de Romario Benzar (15). A fost o răsplată firească a unui joc bun prestat până atunci de echipa lui Teja. Craiova n-a dezarmat însă, dar egalarea a venit după o fază un pic norocoasă. La o pătrundere laterală în careu, care, probabil, s-ar fi finalizat cu o centrare banală, Pintilii a comis penalty, iar portarul oltenilor, Pigliacelli, a transformat de la 11 metri cu un şut care l-ar face invidios şi pe Cristiano Ronaldo (39)!

La reluare, meciul a început de-a dreptul exploziv! Bărbuţ, unul dintre cei mai buni jucători ai oltenilor în prima repriză, a fost pe fază după un şut respins în lateral de Bălgrădean şi a adus Craiova în avantaj (46).

Scorul de 2-1 în favoarea oaspeţilor a rămas pe tabelă doar trei minute! Asta deoarece, Pintilii şi Filip, cei doi mijlocaşi defensivi ai FCSB-ului, responsabili cu distrugerea acţiunilor ofensive ale adversarilor, s-au combinat superb, ultimul marcând pentru 2-2 (49).

FCSB a continuat să joace mai bine şi, într-un final, a doborât reduta olteană. Florin Tănase a pătruns în viteză în careu, a fost împins în alergare de Kelici şi a căzut ca un sac de cartofi, amplificând, aşa cum el ştie cel mai bine, intervenţia fundaşului oltean. Marius Avram a arătat spre punctul cu var şi l-a eliminat pe Kelici! Ioan Hora, omul care l-a transformat pe Gnohere într-o rezervă (francezul n-a jucat niciun minut duminică) a punctat pentru 3-2.

Finalul a fost extrem de tensionat şi, după o bătaie generală, Man şi Briceag au fost eliminaţi şi ei.

S-a terminat 3-2 pentru FCSB care s-a apropiat la trei puncte de liderul CFR Cluj cu o etapă înainte de terminarea sezonului regulat.

Clasament, zona de play-off

1. CFR Cluj 51 de puncte

2. FCSB 48p

3. CS U Craiova 45p

4. Astra 39p

5. Sepsi 37p

6. Botoşani 36p

---------

7. Viitorul 35p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite