Ce lovitură: clujeanul Gabriel Sâncrăian, bronz la haltere. Iranul a luat primul aur la Rio de Janeiro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Sâncrăian (dreapta) FOTO AP
Gabriel Sâncrăian (dreapta) FOTO AP

Clujeanul de 27 de ani a făcut un concurs formidabil, a condus, la un moment dat, în clasamentul provizoriu şi, până în ultimele minute, a fost în cursă chiar pentru argint.

A doua medalie pentru delegaţia tricoloră la JO 2016 a venit de acolo de unde puţini s-ar fi aşteptat. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la Rio s-a desfăşurat concursul de haltere, categoria 85 de kilograme.

Chiar dacă nu era printre marii favoriţi la medalii, Gabriel Sâncrăian a avut o prestaţie excelentă. A încheiat cu 173 de kilograme la smuls, iar apoi a ridicat 217 kilograme la aruncat, având şase încercări valide din şase.

Chiar dacă Gabriel Sâncrăian a încheiat cu un total de 390 de kilograme, la fel ca şi Denis Ulanov (Kazahstan), românul a luat bronzul fiind cu 620 de grame mai uşor decât rivalul său. Greutatea corporală a sportivului e primul criteriu de departajare în caz de egalitate.

Iată cum a evoluat Gabriel Sâncrăian în cele două probe de smuls şi aruncat:

Smuls

Prima încercare: 167

A doua încercare: 171

A treia încercare: 173

Aruncat

Prima încercare: 204

A doua încercare: 212

A treia încercare: 217

Gabriel Sancraian FOTO AP

FOTO AP

Românul a prins podiumul cu un total de 390 de kilograme, iar dacă Tian Tao (China) n-ar fi izbutit să ridice 217 kilograme la aruncat, Sâncrăian ar fi luat chiar argintul. Chinezul, după două încercări ratate la 210 kilograme, a reuşit ceea ce părea greu de crezut şi a terminat pe locul 2.

Aurul i-a revenit iranianului Kianosh Rostami care a stabilit un nou record mondial cu un total de 396 de kilograme. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite