Ce se întâmplă cu victoria lui Naomi Osaka după retragerea de la Shenzhen. Ce prevede regulamentul şi cum va fi  afectată Simona Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bertens

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka s-a retras de la Turneul Campioanelor înaintea meciului de marţi, pe care trebuia să-l dispute cu australianca Ashleigh Barty.

Conform regulamentului, rezerva care înlocuieşte o jucătoarea care părăseşte competiţie nu preia şi clasamentul acesteia. Astfel, Kiki Bertens (foto), prima rezervă şi sportiva care i-a luat locul japonezei în Grupa Roşie va începe turneul de la zero, singura şansă a olandezei de a ajunge în semifinale fiind un parcurs perfect în cele 2 meciuri pe care le mai are de jucat în grupă.

Criteriile de depatajare în cazul în care două sau mai multe jucătoare se vor afla la egalitate după terminarea meciurilor din grupe sunt următoarele:

1. Numărul de victorii
2. Numărul de meciuri jucate (o linie de clasament cu 2 victorii şi o înfrângere este superioară uneia cu două victorii şi zero înfrângeri - cazul lui Kiki Bertens)
3. Rezultatul direct - în caz de egalitate între două jucătoare.
4. Setaveraj (procentaj de seturi câştigate) şi gameaveraj (procentajul de game-uri câştigate), în caz de egalitate între trei sportive.

5. Poziţia ocupată în clasamentul WTA

 
CLASAMENTUL GRUPEI ROŞII

1. Barty      1 meci 1 victorie       2-1 setaveraj 17-10 gameaveraj
2. Kvitova   1 meci 1 înfrângere 1-2 setaveraj 16-17 gameaveraj

3. Bencic    1 meci 1 înfrângere 1-2 setaveraj  10-17gameaveraj

4. Bertens  0 meciuri

În prima zi, Osaka, care a acuzat o accidentare la umăr, câştigase, 7-6 (1), 4-6, 6-4, meciul cu Petra Kvitova, în timp ce australianca Barty o învinsese pe Belinda Bencici, 5-7, 6-1, 6-2

Kiki Bertens va evolua, marţi, de la 12.30, cu Barty, iar celălalt meci le va opune, de la ora 14.00, pe Belinda Bencic (Elveţia) şi Petra Kvitova (Cehia), învinse în prima etapă.

Simona Halep, avantajată de retragerea japonezei

Foarte probabil, retragerea japonezei Naomi Osaka va influenţa şi traseul SImonei Halep. În cazul în care românca se califică în careul de aşi, una dintre cele două favorite la câştigarea trofeului, Barty şi Osaka, ar fi ieşit mai mult ca sigur în calea Simonei, în timp ce acum Kvitova şi Bencic se luptă pentru poziţia secundă în grupa Roşie.

Simona, care s-a impus în primul meci de la Shenzhen, cu Bianca Andreescu, poate avea asigurată prezenţa în semifinale încă după partida de mâine, cu Elina Svitolina. Pentru aceasta este nevoie ca un succes împotriva jucătoarei din Ucraina să fie urmat de o victorie a Biancăi cu Pliskova, fapt similar cu calificarea româncei de pe primul loc în grupă indiferent de rezutatele meciurilor din etapa a 3-a. În acest caz, Halep va juca în semifinale cu locul 2 din cealaltă grupă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite