Ce echipă! Ce surpriză! Ce calificare! Ţara Galilor a dat lovitura la Euro 2016: a scos a doua naţională a lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajunsă, în premieră, la un turneu final de Campionat European, trupa condusă de Gareth Bale a izbutit ceea ce, probabil, nimeni nu credea că e posibil, acum trei săptămâni.

Ţara Galilor obţinuse până la Euro 2016 o singură calificare la o competiţie fotbalistică majoră, Mondialul din 1958. Atunci, „dragonii“ s-au oprit în sferturi, fiind eliminaţi de Brazilia care avea să câştige trofeul.

În ultimii 58 de ani, Ţara Galilor a mai dat lumii fotbalului jucători de clasă, precum Ian Rush şi Ryan Giggs, însă echipa naţională n-a mai avut nicio calificare. Generaţia lui Bale şi Ramsey a schimbat însă radical lucrurile. Ţara Galilor nu numai că s-a calificat la Euro 2016, dar miercuri (ora 22.00, Pro TV, Dolce Sport) va juca în prima semifinală a competiţiei, împotriva Portugaliei, la Lyon.

Asta după, vineri, la Lille, Ţara Galilor a dat lovitura trecând de Belgia, echipa aflată pe locul 2 în clasamentul FIFA, scor 3-1 (A. Williams 30, Robson-Kanu 55, Vokes 85  / Nainggolan 13).

E pentru prima dată după 1992 când o echipă calificată, în premieră, la un turneu final izbuteşte să ajungă în semifinale. Suedia a fost ultima naţională care a reuşit acest lucru, la Euro 1992, competiţie la care nordicii au participat în calitate de ţară-gazdă.

CITEŞTE ŞI:

*Messi ar fi invidios: reuşită splendidă a Ţării Galilor cu Belgia. Comentatorul galez aproape că a izbucnit în plâns

*Ţara Galilor, creaţia unui antrenor sinucigaş: povestea tragică din spatele naţionalei care face ravagii la Euro 2016

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite