Ce debandadă la Iaşi: Ce a declarat preşedintele clubului, după ce primarul a făcut prăpăd la echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Paraschiv, preşedinte Poli Iaşi
Ciprian Paraschiv, preşedinte Poli Iaşi

Primarul oraşului, Mihai Chirica, a făcut prăpăd la un club care are o singură victorie, în ultimele 19 etape de campionat: atacantul Andrei Cristea (36 de ani) a rămas fără atribuţiile sale de antrenor, preşedintele Ciprian Paraschiv a fost amendat, iar Anton Heleşteanu, de la scouting, a fost dat afară.

Daniel Pancu (43 de ani) a lăsat o „moştenire“ catastrofală la Poli Iaşi şi, la cum se prezintă situaţia la ora actuală, doar o minune poate salva această echipă de la retrogradare!

Fostul rapidist a fost dat afară, la finalul lunii ianuarie, după ce Iaşiul s-a „lipit“ de ultima poziţie a clasamentului Ligii I şi a devenit o formaţie ridicolă, din punct de vedere defensiv. În 19 partide de campionat cu Pancu antrenor, formaţia din Copou a încasat 41 de goluri, având o medie de două goluri luate pe meci! Cu o asemenea „performanţă“, n-a fost de mirare că Iaşiul a adunat doar 15 puncte în primele 19 etape. Din păcate pentru formaţia moldavă, de la schimbarea lui Pancu încoace, adică de o lună, situaţia nu s-a schimbat aproape deloc.

Între timp, Poli Iaşi şi-a continuat seria catastrofală: un egal şi patru înfrângeri, în ultimele cinci meciuri oficiale, dintre care patru cu atacantul Andrei Cristea pe post de antrenor. Doar că şi Cristea tocmai a fost îndepărtat de pe banca tehnică, după o serie de decizii dure luate de primarul Iaşiului, Mihai Chirică. Acesta face parte din Consiliul de Director al clubului şi, după ultimul eşec din campionat, 0-2 cu Voluntari, a şi anunţat că va tăia în carne vie! 

7 goluri are Andrei Cristea în actuala ediţie a campionatului, el fiind golgheterul celor de la Poli Iaşi.       

„Pot să spun că ultimul rezultat mi-a stricat ziua, faţă de multe alte probleme pe care le-am avut. Nu o voi lăsa să treacă aşa neobservată. Eu aş vrea să văd o schimbare de ton. Cred că duhul blândeţii nu prea îşi mai are loc la clubul Politehnica Iaşi. Există un lot de 33 de jucători, dar nu prea ai de unde alege 11“, a spus Chirica la Digi Sport. Iar primarul a trecut, astăzi, la acţiune!

Concret, Andrei Cristea a fost dat la o parte, urmând să fie doar jucător. Astfel, Iaşiul va căuta un nou antrenor şi, până la numirea sa, de echipă se va ocupa fostul rapidist, Marian Rada. Acesta era, oricum, „principal“ în acte, întrucât Andrei Cristea n-avea licenţa A. Chirica l-a amendat şi pe preşedintele Ciprian Paraschiv, cu 10% din salariul său pe următoarele trei luni. Iar directorul de scouting, Anton Heleşteanu, a fost concediat, pe motiv că la Iaşi au fost aduşi jucători foarte slabi.

Deciziile s-au luat, fără ca eu să fiu consultat, având în vedere că am plecat spre Bucureşti pentru şedinţa de la Ligă. Pot să spun doar atât: Andrei Cristea nu merita să fie tratat atât de urât! Ciprian Paraschiv preşedinte Poli Iaşi  

Ce rezultate a avut antreonrul Andrei Cristea

Competiţie Meci

Liga I Sepsi - Poli Iaşi 3-3

Cupa României Petrolul - Poli Iaşi 3-0

Liga I Poli Iaşi - Astra 2-3

Liga I Poli Iaşi - Voluntari 0-2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite