Ce-a declarat Oleg Protasov, la revenirea, după nouă ani, în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleg Protasov. FOTO: www.sport-express.ua
Oleg Protasov. FOTO: www.sport-express.ua

Antrenor al Stelei, timp de jumătate de sezon, Oleg Protasov a revenit, vineri, după nouă ani, în Liga I. Tehnicianul ucrainean a anunţat că n-a avut nevoie decât de câteva ore pentru a se decide în privinţa ofertei de la Astra şi a vorbit despre planurile sale cu echipa giurgiuveană.

„Astra e o echipă foarte bună, foarte frumoasă, putem face lucruri frumoase în viitor. Sunt bucuros că echipa şi conducătorii au pus o barieră foarte sus. Sunt bucuros pentru că şi eu sunt la fel, îmi place să ţintesc sus. Cred că Astra poate fi un pic mai sus, are această forţă. Sper ca băieţii să înţeleagă asta şi să ducem Astra cât mai sus. M-am decis să vin la Astra în doar câteva ore. Cred că fotbalul românesc îşi revine încet-încet, chiar dacă există şi aici probleme financiare, la fel cum sunt în toată Europa. Nivelul fotbalului românesc este destul de bun, din când în când mai apar jucători care pleacă în campionatele străine. Faptul că în momentul de faţă sunt mai multe echipe care se luptă la titlu nu face decât ca fotbalul să fie mai frumos“, a declatat Protasov, potrivit Mediafax, în conferinţa de presă de vineri, care a avut loc la arena „Marin Anastasovici“. 

Vineri, clubul Astra i-a reziliat contractul lui Daniel Isăilă, în urma rezultatelor proaste din ultima perioadă, în locul său fiind numit Oleg Protasov. Ucraineanul era liber de contract după despărţirea de echipa Dinamo Minsk (Belarus), în decembrie 2013. 

Fostul atacant s-a aflat pe banca Stelei în perioada iulie-decembrie 2005 şi a impresionat cu stilul său ofensiv, fiind printre cei mai apreciaţi tehnicieni ai roş-albaştrilor după 1989. A ratat însă calificarea în grupele Ligii Campionilor, în faţa lui Rosenborg. 

Dnepr, Kuban Krasnodar, Iraklis, Rostov, Astana şi Dinamo Minsk au fost celelalte grupări antrenate de Protasov după plecarea din Ghencea, dar nici aici ucraineanul n-a obţinut vreun rezultat notabil.

După 10 etape, Astra ocupă locul 4 în Liga I, cu 19 puncte, şase mai puţin decât liderul Steaua. Cum în această perioadă campionatul e întrerupt, din cauza meciurilor echipei naţionale în preliminariile lui Euro 2016, următoarea partidă pentru giurgiuveni este pe 19 octombrie, în deplasare, cu Gaz Metan.

Citeşte şi 

Daniel Isăilă, demis de la Astra. Oleg Protasov, noul antrenor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite