Cazul Surdeanu. Ce crede patronul? „Pentru a-i mobiliza pe sportivi, antrenorii îi pălmuiesc cu toată puterea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul la care activează tatăl-agresor Lucian Surdeanu îi ia apărarea antrenorului, justificând lovirea unui copil de 16 ani prin efectul motivator pe care-l produce.

Lucian Surdeanu a fost eliberat ieri din arestul poliţiei israeliene, la o săptămână după ce a fost reţinut pentru lovirea fiicei sale de 16 ani, Andrada Surdeanu.
Incidentul s-a petrecut joia trecută, la finalul unei partide cedate în două seturi de Andrada contra unei sportive din Rusia, favorita numărul 1 a competiţiei.
În apărarea antrenorului, fost pilot militar, au sărit fiica sa şi clubul din Constanţa la care activează Surdeanu, Tennis Break Club, unde agresorul se ocupă nu doar de Andrada, dar şi de alţi 10 copii.

Andrada a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat în Israel, simţind nevoia să-şi scuze tatăl şi să ia vina asupra ei.

Patronul clubului din Constanţa, Doru Verioti, a expediat la rândul lui un mail către George Cosac şi alţi oameni din tenis, în care încearcă să-i creeze lui Surdeanu imaginea unui antrenor profesionist. Mai mult, Verioti e de părere că antrenorii, prin palmele pe care le dau cu toată puterea, îşi mobilizează şi mai intens sportivii. 

Ce spune Verioti:
@ Atât noi cât şi familia Surdeanu regretăm profund cele întâmplate, dar un antrenor de tenis care a mai fost de două ori în lsrael , un fost cadru militar, un pilot de armată, nu merita să fie tratat ca un infractor periculos, un infractor care ar fi adus lezări statului israelian sau vreunui cetăţean israelian.
@ Pe această cale vă rugăm să amintiţi Federaţiei de Tenis din lsrael că în general sportivii şi în special antrenorii au trăiri mai intense decât oamenii de rând, mai ales în timpul competiţiilor stresul şi adrenalina acestora sunt la maxim.
@ Nu vrem să-l dezvinovăţim pe Lucian Surdeanu, dar cu tot respectul vă reamintesc că sunt sporturi - haltere , box , rugby - unde, pentru a-i mobiliza mai intens pe sportivi, antrenorii îi pălmuiesc cu toată puterea şi totuşi nimeni nu-i arestează şi îi ţine în arest 5 zile.
@ Colaborarea noastră a început de mai bine de 12 ani, pe vremea când Andrada Surdeanu de abia ţinea racheta în mână, nivelul de joc la care a ajuns fiind datorat 100% lui Lucian Surdeanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite