Cazul „Suarez“. Maradona susţine că FIFA l-a „răstignit“ pe uruguayan, apărat chiar şi de victima Chiellini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiellini (stânga) şi Suarez. FOTO: Reuters
Chiellini (stânga) şi Suarez. FOTO: Reuters

Incidentul de la partida dintre Italia şi Uruguay, când atacantul Luis Suarez l-a muşcat pe fundaşul italian Giorgio Chiellini continuă să facă vâlvă în presa mondială.

Suspendat drastic de FIFA, care i-a aplicat cea mai dură pedeapsă din istoria unui CM, nouă etape de suspendare (la echipa naţională), plus o interdicţie de patru luni pentru orice activitate legată de fotbal, Luis Suarez şi-a găsit destui apărători. 

Printre aceştia se numără şi Diego Armando Maradona. Fostul mare jucător argentinian e alături de vârful Uruguayului. 

„Nouă etape? De ce? Pe cine a omorât? Acesta este fotbalul. De ce nu l-au trimis la Guantanamo? FIFA l-a crucificat. Este o sancţiune nemeritată, ceva care ţine de mafie“, a declarat Maradona, care a participat la o emisiune TV din Brazilia cu un tricou cu un mesaj de susţinere la adresa lui Suarez, potrivit Mediafax. 

Mai neaşteptat a fost sprijinul pe care Suarez l-a găsit în persoana fundaşului italian Giorgio Chiellini, chiar cel pe care l-a muşcat! Jucătorul lui Juventus a declarat în presa italiană că i se pare că sancţiunea primită de Suarez este una prea drastică. 

„În sinea mea nu sunt sentimente de bucurie, mânie şi răzbunare contra lui Suarez după incidentul care a avut loc pe teren şi care s-a terminat acolo. În continuare sunt mânios şi dezamăgit că am pierdut meciul. Singurul meu gând e la Luis şi la familia sa, care se vor confrunta cu o perioadă dificilă. Tot timpul am considerat că deciziile comisiilor disciplinare abilitate sunt fără echivoc, dar în acelaşi timp cred că sancţiunea este drastică“, a spus Suarez. 

În cele patru luni de suspendare, Suarez nu are voie să intre pe niciun stadion şi nici să participe la antrenamente alături de coechipieri. Atacantul uruguayan a primit şi o amendă de 100.000 de franci elveţieni. 

Vezi şi 

Sancţiune drastică pentru „canibalul“ Suarez, după ce l-a muşcat pe Chiellini

O muşcătură de Mondiale! „Luis Suarez e instabil emoţional, are nevoie de terapie”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite