Cazul Djokovici naşte o situaţie explozivă în lume: Ce susţine opoziţia din Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Atât opoziţia din Australia, cât şi lumea tenisului au condamnat cazul Djokovici, susţinând că această poveste va declanşa o situaţie periculoasă în societate.

După 11 zile în care a ţinut planeta cu sufletul la gură, telenovela „Djokovici în Australia“ s-a încheiat cu expulzarea sârbului din Melbourne.

Doar că verdictul final a stârnit un nou val de reacţii, în această poveste, care a adâncit prăpastia creată în lume, între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Dacă Guvernul condus de prim-ministrul australian, Scott Morrison, a proclamat o victorie pentru „sănătatea şi siguranţa publică“, în schimb, Partidul Laburist din această ţară, aflat în opoziţie, a avut o altă interpretare a situaţiei.

Concret, potrivit Mediafax, Kristina Keneally, membră a Parlamentului australian, a cerut chiar demisia premierului Scott Morrison pentru acest fiasco.

 „Premierul Scott Morrison a devenit ridicol pe plan mondial. El şi Guvernul său au gestionat greşit cazul Novak Djokovici. Au subminat procedurile securităţii frontierelor Australiei şi au furnizat o nouă scânteie pentru mişcarea antivaccinare. Argumentul Guvernului Australiei în instanţă a fost că viza domnului Djokovici trebuie anulată, deoarece prezenţa sa alimentează sentimentele antivaccinare, din cauza a ceea ce a declarat înainte de a i se acorda viza. Întrebarea e următoarea: de ce i-a acordat Guvernul australian viză, iniţial, pentru a veni în Australia? Această mizerie nu e un eşec al legilor noastre, e un eşec al competenţei Guvernului Morrison şi al conducerii exercitate de acesta. A venit vremea ca domnul Morrison să plece“, a spus Kristina Keneally (foto).

Keneally

Şi nu doar lumea politică s-a arătat scârbită de acest scandal. După victoria sa din primul tur de la Australian Open, 6-1, 6-4, 6-2 cu Marcos Giron (66 ATP), Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) a insistat şi el că această poveste a făcut mult rău.

„Cred că a fost o situaţie mizerabilă. El (n.r. - Novak Djokovici) nu e singurul care a greşit, în acest caz. Personal, mi-ar fi plăcut să-l văd jucând aici. Dacă e corect sau nu să joace aici, asta e o altă discuţie şi nu mai vreau să vorbesc niciodată despre asta. Situaţia ideală în lumea sportului e ca cei mai buni jucători să fie pe teren şi să dispute cele mai importante evenimente, fără îndoială. Dacă Novak Djokovici ar juca aici, ar fi mai bine pentru toată lumea, fără îndoială“, a afirmat Nadal.

Novak Djokovici, Federaţia de Tenis, Guvernul Federal, Guvernul Statului Victoria, toţi au pierdut din prestigiu, în această poveste. Greg Baum jurnalist australian  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite