„Cazul Balena“ tulbură apele la Rio 2016. Acuze grave de nepotism şi discriminare la adresa unei delegaţii participante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robel Kiros Habte
Robel Kiros Habte

Robel Kiros Habte a umplut de ruşine o naţiune întreagă, care a explodat din cauza favoritismelor de care s-a bucurat acest sportiv participant la Rio 2016.

Înotătorul cu pricina, supraponderal, după cum se vede din fotografie, a participat la concursul de nataţie şi a terminat pe locul 59 din tot atîţia concurenţi, încheind cursa din calificări la o jumătate de bazin în urma celorlalţi. N-ar fi o problemă atât de mare contraperformanţa sa dacă nu s-ar fi descoperit că Robel este fiul preşedintelui Federaţiei de Nataţie din Etiopia, postură din care i s-a favorizat participarea la Rio 2016.

Etiopienii au explodat din cauza acestui caz, numit "cazul Balena", asaltând mediul virtual cu mesaje la adresa conducărorilor sportului din această ţară africană, fiind revoltaţi şi de faptul că grăsunul a fost promovat în postura de purtător al drapeului ţării sale la ceremonia de deschidere. Gest revoltător, consideră etiopienii, în condiţiile în care africanii au foarte mulţi alergători de valoare.

robel
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite