Caz unic în România: campionul paralimpic Carol Eduard Novak are planuri măreţe, după ce a devenit preşedinte de federaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carol Eduard Novak este primul campion paralimpic din istoria României
Carol Eduard Novak este primul campion paralimpic din istoria României

Campionul paralimpic al României la Jocurile Paralimpice de la Londra, ciclistul Carol Eduard Novak, a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism pentru următorii patru ani. Sportivul originar din Miercurea Ciuc este dovada vie că şi oamenii cu dizabilităţi au şansa de a duce o viaţă normală într-o comunitate.

Carol Eduard Novak a câştigat la mustaţă scrutinul pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, obţinând în cadrul Adunării Generale de alegeri 14 voturi, cu unul mai mult decât principalul său contracandidat, fostul preşedinte Ion Badea, care a primit 13 voturi.

Novak a devenit în vara lui 2012 primul campion paralimpic al României. Sportivul şi-a pierdut piciorul drept într-un grav accident rutier în anul 1996 şi de atunci poartă o proteză de susţinere. Problemele locomotorii nu l-au descurajat pe noul preşedinte al FR de Ciclism. Din cauza accidentului, Novak a fost nevoit să renunţe la sportul pe care l-a practicat iniţial, patinaj viteză şi s-a apucat de ciclism, sport care i-a adus ulterior consacrarea.

Devenit şef peste ciclismul românesc, sportivul originar din Miercurea Ciuc vrea să revitalizeze din temelii sportul pe două roţi din România. „Sunt fericit că am câştigat la un singur vot diferenţă, a fost foarte strâns. Majoritatea a înţeles că doresc o schimbare şi mi-au acordat votul. Ciclismul în România era un sport foarte important în anii ’90 şi voi încerca să-l reorganizez din temelii în cel mai scurt timp.

Reorganizarea va începe cu copiii. Rezultatele muncii mele se vor vedea în timp. Sunt sigur că unii vor încerca să mă faulteze în demersul meu, dar voi încerca să evit astfel de probleme. Vreau să existe un regulament scris pentru fiecare ca să ştie toţi ce au de făcut”, a spus Novak în cadrul emisiunii Sport Revolution la Radio Sport Total. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite