Caroline Wozniacki, învinsă la Doha! Simona Halep va reveni pe locul 1 WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO EPA-EPE
Simona Halep FOTO EPA-EPE

Caroline Wozniacki a fost învinsă de Petra Kvitova în semifinalele turneului de la Doha. Jucătoarea din Cehia s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 7-6, 7-5.

Jucătoarea cehă Petra Kvitova (Cehia), locul 21 WTA şi cap de serie numărul 16, o întâlneşte în finala de duminică de la Doha pe Garbine Muguruza, care a ajuns în ultimul act fără să joace, profitând de abandonul SImonei Halep.

Deşi a pierdut în semifinale, Wozniacki se va menţine pe prima poziţie mondială, în ierarhia ce va fi publicată luni, cu 8.010 puncte WTA. În acest clasament, Halep, care s-a retras din semifinalele Qatar Open, din cauza unei accidentări, va avea 7.965 de puncte, rămânând pe 2.

Pe 26 februarie, situaţia se schimbă. Nici Wozniacki, şi nici Halep nu vor participa la turneul de la Dubai, dar daneza va pierde punctele câştigate anul trecut, când a ajuns până în finală. Astfel, Wozniacki va pierde 585 de puncte, cât a reprezentat finala jucată anul trecut la Dubai.

În aceste condiţii, Simona Halep va începe la 26 februarie a 17-a săptămână ca lider WTA. Ea a urcat pe această poziţie la 9 octombrie 2017 şi a părăsit-o la 29 ianuarie, după ce a pierdut finala Australian Open, în faţa Carolinei Wozniacki.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite