Carmen Amariei: “Semifinala noastră cu Norvegia este de fapt adevărata finală a Campionatului Mondial din acest an”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Amariei
Carmen Amariei

Carmen Amariei, fosta componentă a naţionalei de handal feminin, crede că semifinala România-Norvegia este adevărata finală a Campionatului Mondial, iar handbalistele tricolore trebuie să aibă încredere că pot cuceri titlul mondial.

Ea le-a remarcat pe Cristina Neagu şi Aurelia Brădeanu, dar mai ales apărarea din meciul de miercuri seară, cu Danemarca (scor 31-30). "Liderul nu se alege de cineva, ci se simte în echipă, se impune, iar Cristina Neagu este acest lider. A ratat acel 7 metri din final, dar fetele au susţinut-o după, i-au arătat încredere, nu reproşuri, iar asta a contat enorm în minutele de prelungire. Au arătat ca o echipă, împreună şi la bine şi la rău. O felicit şi pe Aurelia Brădeanu, care a jucat excepţional şi cu Brazilia, şi cu Danemarca, iar apărarea a mers excelent. Ce am observat, iar asta pare a fi cheia succesului fetelor noastre, este că ascultă una de cealaltă, indiferent că vorbeşte liderul Neagu sau oricare dintre fete, la un time-out de exemplu. Au conştientizat şi ele, şi staful, ce importantă este comunicarea, care apoi aduce ceva atât de preţios: încrederea în echipă", este de părere Carmen Amariei, citată de Mediafax. 

Fostul inter al reprezentativei consideră că adversara României din semifinalele CM, Norvegia, este mai experimentată faţă de Danemarca. "A fost minunat că fetele au învins echipa gazdă a Mondialelor, dar Norvegia este un adversar mai puternic, cu jucătoare mai experimentate şi mai bine aşezate pe posturi. Le-am urmărit cu Muntenegru şi au puncte slabe, normal. De exemplu, ce a încercat şi Muntenegru, să le pună sub presiune constantă, să le întrerupă circuitul foarte rapid al paselor, să aibă piedici la fiecare acţiune, să nu-şi facă jocul, şi s-a observat că nordicele intrau în stare de stres, iar de acolo începeau greşelile. Dacă noi vom juca cu aceeaşi exactitate cu care am făcut-o cu Brazilia şi Danemarca, putem trece de Norvegia. Aş putea spune că semifinala noastră cu Norvegia este adevărata finală a Campionatului Mondial".

"Dacă vor juca cu aceeaşi descătuşare, încredere şi unitate de grup, ceea ce nu am văzut de multă vreme la naţională, vor continua drumul spre medalia de aur la care trebuie să spere că vor ajunge. De ce să nu ai asemenea visuri? Noi, românii, parcă avem o teamă de a ne gândi sau spera la o medalie de aur, dar la cum merge echipa acum, cu această stare de bine a lucrurilor, cred că putem avea curajul să ţintim titlul mondial. Eu nu am reuşit să câştig o medalie cu naţionala cât timp am activat, dar m-am bucurat pentru fiecare reuşită a fetelor şi sper să o fac şi de această dată. Sunt cu sufletul la gură la fiecare meci şi nu pot spune decât Hai România! Chiar dacă e mult mai greu să fii pe margine decât în teren", a încheiat Carmen Amariei, care este în prezent antrenor al echipei feminine Universitatea Cluj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite