Care este formaţia de fotbal care a investit 878 milioane de euro în actualul lot de jucători

Care este formaţia de fotbal care a investit 878 milioane de euro în actualul lot de jucători

Manchester City este echipa cu cele mai mari investiţii din fotbal

Un raport al Observatorului fotbalului (CIES) demonstrează cât se poate de clar că fără investiţii nu se pot obţine performanţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform celor de la CIES, citaţi de news.ro, Manchester City este clubul care a investit cea mai mare sumă din istorie în transferul jucătorilor care formează actualul lot: 878 de milioane de euro. Pe locul al doilea în această ierarhie inedită se află formaţia franceză Paris Saint-Germain, cu 805 milioane de euro cheltuiţi, urmată de Manchester United cu 747 de milioane de euro şi de FC Barcelona cu 725 de milioane de euro. Acestea sunt singurele cluburi care au cheltuit peste 700 de milioane de euro pe jucătorii din actualele loturi.
Nici ocupantele poziţiilor 5 şi 6 nu au fost prea zgârcite: Chelsea a cheltuit 592 de milioane de euro, iar Real Madrid „doar” 497 de milioane de euro.
În medie, un club din Premier League a dat 291 de milioane de euro pe fotbalişti. Urmează grupările din LaLiga, cu 134 de milioane de euro medie, 124 de milioane de lire sterline cele din Serie A, 113 milioane de euro cele din Bundesliga şi 97 de milioane de euro cele din Ligue 1. În total, conform acestui studiu, 42 de cluburi europene din 98 au transferat jucători în valoare de peste 100 de milioane de euro.

 

citeste totul despre: