Caravana Dakar-ului, blocată de zăpadă în zona Anzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traseu Dakar 2012
Traseu Dakar 2012

Căderile de zăpadă din zona muntelui San Francisco (4.748 m) i-au împiedicat pe participanţii la raliul-raid Dakar să ia startul în etapa de astăzi, a 6-a, care urma să lege oraşul argentinian Fiambala de cel chilian Copiapo. Organizatorii au decis să anuleze "speciala".

Apropierea de Anzi a adus o schimbare bruscă a vremii. Dacă până mai ieri, concurenţii au avut de luptat şi cu temperaturile ridicate din Argentina, unde este miezul verii acum, încă de la finalul etapei cu numărul 5 ei au fost confruntaţi cu vremea neprielnică.

Pentru a nu-i expune pe concurenţi la riscuri mari, organizatorii au decis să anuleze speciala de 419 km, vehiculele mergând în convoi. "Ce s-a întâmplat acum pune probleme pe plan sportiv piloţilor, echipajelor, însă astfel de evenimente fac parte din viaţa Dakar-ului. Raidul, concurenţii sunt confruntaţi uneori cu situaţii extreme. Ai nevoie de o mare capacitate de adaptare", a declarat Etienne Lavigne, directorul cursei.

Conform unui obicei al raliului-raid, trecerea Anzilor în convoi, produsă astăzi, a fost denumită "Operaţiunea Giullaumet", în semn de omagiu pentru aviatorul care a supravieţuit unei prăbuşiri în Anzi şi care a traversat munţii pe jos, timp de cinci zile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite