Carantina i-a priit! Sorana Cîrstea a eliminat-o şi pe principala favorită de la Grampians Trophy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sorana

Vineri este o zi plină pentru românii angrenaţi în turneele premergătoare primului Grand Slam al anului, iar Sorana Cîrstea a inaugurat-o cu o victorie de zile mari,

Românca de pe locul 72 WTA. a învins-o în minimum de seturi, 7-5, 6-2, pe jucătoarea elveţiană Belinda Bencic (12 WTA şi cap de serie numărul 2 - devenise principala favorită la câştigarea competiţiei după retragerea Biancăi Andreescu), în optimile de finală ale Grampians Trophy.

Primul set a fost foarte echilibat. Cele două sportive au mers umăr la umăr până la 5-5, moment în care Sorana a trecut la cârma meciului şi a luat următoare 6 game-uri la rând. Bencic a avut o palidă revenire, s-a apropiat la 4-2 şi a avut minge de 4-3, dar Sorana şi-a ţinut bine nervii şi a înschis meciul după 83 de minute.

A fost pentru prima dată după 155 de zile, când Sorana a bătut o jucătoare de Top 20. Ultima dată, izbutise acest lucru la US Open 2020, în turul II, cu Konta, locul 13 mondial, la vremea respectiva.  

În sferturile de la Grampians Trophy, Cîrstea se va duela cu Li (99 WTA).

Sorana a avut ghinionul să ajungă în Australia cu unul dintre avioanele care au avut la bord persoane confirmate cu noul coronavirus, fiind astfel obligată să suporte, împreună cu alţi 72 de sportivi, o carantină totală, care nu i-a permis să iasă deloc din camera de hotel.  Dacă n-ar fi intrat în contact cu o persoană infectată, aceşti sportivi ar fi stat 14 zile în carantină la Melbourne, dar ar fi avut dreptul să părăsească stabilimentul în care au fost cazaţi, timp de cinci ore pe zi, pentru a se antrena şi pentru a mânca în restaurant.

Meciurile românilor, vineri, la turneele găzduite de Melbourne

Gippsland Trophy

*Sferturi: Halep (2 WTA) - Alexandrova (33 WTA)

Va fi al 5-lea meci pe „Margaret Court“. Cum prima partidă va începe la ora 01.00, ora României, în noaptea de joi spre vineri, cel mai probabil, Halep şi Alexandrova vor intra pe teren, vineri dimineaţă, după ora 07.00, ora României (Digi Sport 2).

*Sferturi: Begu (79 WTA) - Osaka (3 WTA) 

Va fi al 7-lea meci pe „Margaret Court“, ceea ce înseamnă că, foarte probabil, va începe după ora 10.00, ora României (Digi Sport 2).

*Tot pe terenul 7, în al patrulea meci, Monica Niculescu şi Patricia Ţig vor juca împotriva rusoaicelor Anna Blinkova şi Veronika Kudermetova, favoritele numărul 8, în faza sferturilor Gippsland Trophy.

Halep va evolua şi la dublu

După ce îşi va termina meciul de simplu cu Alexandrova, Simona Halep va reveni pe teren, după odihnă, alături de Daria Gavrilova, pentru partida de dublu. În sferturile de la Gippsland Trophy, ele vor înfrunta perechea formată din Mihaela Buzărnescu / Alize Cornet. 

Această partidă se va juca pe terenul numărul 3 din complexul „Melbourne Park“ şi, cel mai probabil, va începe după ora 13.00, ora României. 

Murray River Open

Pe terenul 12, în al patrulea meci, Horia Tecău şi brazilianul Marcelo Melo, favoriţii numărul 4, dau piept cu americanii Nicholas Monroe şi Frances Tiafoe, în turul al doilea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite