Căpitan arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Doni (dreapta), în duel cu interistul Samuel
Cristiano Doni (dreapta), în duel cu interistul Samuel

Liderul echipei Atalanta, Cristiano Doni, a fost reţinut pentru implicarea în scandalul meciurilor trucate din Italia.

La noi s-a folosit termenul de „meciuri strategice" ca echivalent al blaturilor. În schimb, italienii utilizează expresia „calcioscommese" pentru partidele influenţate de mafia pariurilor.

În urmă cu un an, Procuratura de la Cremona a deschis o anchetă în acest sens, iar rezultatele încep să se vadă. Astfel, la începutul lunii iunie, fostul internaţional Giuseppe Signori s-a aflat pe o listă mai largă de arestaţi. Ieri, un alt val de arestări a lovit sportul-rege din Cizmă: în total, 17 persoane au intrat după gratii, printre care cinci fotbalişti aflaţi încă în activitate.

Numele cele mai cunoscute sunt cele ale lui Cristiano Doni (38 de ani), căpitanul echipei de primă divizie Atalanta, şi Luigi Sartor, trecut în cariera sa pe la Parma, Inter şi AS Roma. Suspecţii arestaţi ar fi făcut parte, conform autorităţilor italiene, dintr-o organizaţie criminală legată de „caracatiţa" pariurilor din Asia, mai exact din Singapore, dar şi din Europa de Est.

Legături cu Ungaria

De altfel, doi dintre fotbaliştii încătuşaţi până în prezent, Signori şi Sartor, au jucat la un moment dat în Ungaria, la Sopron, sub comanda antrenorului Dario Bonetti, trecut ulterior şi prin România, la Dinamo. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite