Capitala e la Manchester

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Diavolii“ de la United au cucerit al 19-lea titlu de campioană, iar vecinii de la City au pus mâna pe Cupă. În timp ce Manchester United a devenit cea mai titrată echipă din fotbalul englez, Manchester City se bucură de un nou trofeu după 35 de ani.

Cronologic, United a intrat prima pe teren, la Blackburn. Un singur punct luat de „diavoli" ar fi încheiat definitiv conturile în Premier League. S-a terminat 1-1, aşa cum a vrut Sir Alex Ferguson, iar titlul de campioană a ajuns încă o dată pe „Old Trafford". N-au lipsit emoţiile, golul eliberării venind dintr-un penalty contestat de gazde şi transformat de Rooney cu un sfert de oră înainte de final. Atacantul englez a şters astfel prestaţia dezastruoasă a portarului Kuszczak. Vinovat inclusiv la golul lui Blackburn, polonezul a demonstrat de ce olandezul Van der Sar (menajat ieri) e indispensabil la vârsta de 40 de ani. Sărbătoarea „roşie" putea începe la Manchester, însă oficialii clubului au anunţat o megapetrecere pe străzile oraşului abia la 30 mai. Adică la două zile după finala Ligii Campionilor cu Barcelona. Ar putea fi un show memorabil, „la dublu", pentru suporterii lui United.

Supărare la Liverpool

În contrast cu bucuria de la Manchester, ieri a fost una dintre cele mai triste zile pentru fanii lui Liverpool. De ce? „Cormoranii" au fost depăşiţi de marea rivală în clasamentul all-time al succeselor din campionat, scorul fiind acum de 19-18 pentru United. Performanţă inimaginabilă în urmă cu 25 de ani, în 1986, când scoţianul Ferguson îşi începea mandatul pe banca unei echipe care se lăuda cu doar şapte titluri. Un simplu calcul matematic ne arată că Sir Alex a pus umărul la 12 dintre cele 19 victorii ale grupării din Manchester.

Colosal!

Carlos Tevez a folosit capacul Cupei Angliei pe post de pălărie   Foto: Getty Images



Dacă United culege lauri pe bandă rulantă, „vecinii" de la Manchester City aşteaptă un motiv de sărbătoare din 1976, de la un triumf în Cupa Ligii. Între timp, clubul a fost preluat de şeicii arabi, iar sutele de milioane de euro investite în club aşteptau roadele. Doar pe locul patru în campionat, „cetăţenii" au pus ieri mâna pe Cupa Angliei, cea mai veche competiţie din lumea fotbalului. Finala de pe „Wembley" a fost o afacere între „cetăţeni", Manchester City primind replica revelaţiei Stoke City. Ambele echipe se puteau desprinde în câştigătoare, însă golul decisiv a venit pe final de la Yaya
Toure, una dintre vedetele de 24 de carate pe care le are la dispoziţie tehnicianul italian Roberto Mancini.

"Când am venit la Manchester, nu voiam decât să câştig un titlu. Nu mi-a trecut niciodată prin cap că pot aduce titlul cu numărul 19."
Sir Alex Ferguson
manager Manchester United

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite