Capăt de linie pentru o legendă: marele Buffon poate juca, diseară, ultimul meci la naţională. A debutat în secolul trecut!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buffon

Gianluigi Buffon şi-a început cariera la echipa naţională, acum două decenii, într-un baraj de calificare pentru CM 1998. Ca o ironie a sorţii, legendarul portar poate bifa ultima selecţie tot într-un baraj.

La 29 octombrie 1997, pe când Italia era pregătită de regretatul Cesare Maldini, Buffon era trimis pe teren în minutul 31 al turului cu Rusia. 

La 19 ani, devenea cel mai tânăr goalkeeper folosit de Italia după Al Doilea Război Mondial. În zăpada de la Moscova, Buffon a avut câteva intervenţii cruciale şi a contribuit la remiza (1-1) care a uşurat misiunea echipei sale în retur. De altfel, Italia a învins acasă, scor 1-0, şi a ajuns la Mondialul din 1998. Avea să fie primul turneu final de Cupa Mondială din cele cinci bifate până acum de legendarul portar.

Din păcate pentru Buffon, al 6-lea Mondial ar putea să nu mai vină pentru el. La 39 de ani, el a spus că vrea să-şi încheie cariera la prima reprezentativă la finalul campaniei pentru CM 2018. Acest final ar putea veni, diseară (ora 21.45, Digi Sport), la Milano.

Iar asta pentru că, după ce a ratat calificarea directă din grupă în dauna Spaniei, trupa pregătită de Giampiero Ventura a făcut un meci slab, la Solna, în turul barajului. 

Suedia s-a impus cu 1-0 (Johansson 61), iar nici când a fost condusă, Squadra azzurra n-a arătat mare lucru. Bara lui Darmian (70) a fost prea puţin pentru o naţională care a câştigat de patru ori Cupa Mondială.

175 de selecţii va avea Gianluigi Buffon la echipa naţională, după meciul cu Suedia din această seară, un record pentru Italia.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite