Capăt de linie pentru grasul Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supraponderal şi chinuit de accidentări, atacantul brazilian (34 de ani) a decis să-şi agaţe ghetele-n cui la finalul anului 2010. Cel mai prolific marcator din istoria Campionatelor Mondiale (15 goluri) a mărturisit că se va retrage din activitate la finalul acestui an, în luna decembrie.

La aproape 34 de ani, pe care îi va împlini în septembrie, „Il Fenomeno" a ajuns la capăt de drum. A admis-o chiar cel care a influenţat lumea fotbalului în ultimii 15 ani. „Am îmbătrânit, iar corpul îmi cere să mă opresc!", a declarat Ronaldo, componentul echipei braziliene Corinthians.

Deşi contractul său expiră abia la finalul lui 2011, se pare că luna decembrie, atunci când se va încheia actuala ediţie a campionatului, va aduce retragerea din activitate a sud-americanului. Motivul este legat de forma fizică precară a lui Ronaldo, care nu a mai jucat din luna mai din cauza unei accidentări.

Timp suficient pentru a lua din nou în greutate, ajungând acum în preajma sutei de kilograme! "Sunt gras, dar nu mă retrag. Este rău să fii gras, nu mă simt deloc bine", spunea „Fenomenul" în urmă cu o lună, sperând într-o recuperare miraculoasă care să-i permită să joace în continuare la nivel înalt. Acest lucru nu s-a petrecut, lucru vizibil la ultimele antrenamente ale lui Corinthians, pe care Ronaldo se chinuie să le ducă la bun sfârşit.

Ghidat de „Baciul"

În 1994, Ronaldo (nr. 20) a câştigat Mondialul fără să joace



Fostul internaţional român a influenţat primii ani din cariera lui Ronaldo. Astfel, în 1994, la PSV Eindhoven, Gică Popescu a fost cel care l-a luat pe brazilian sub aripa sa protectoare şi l-a ajutat cel mai mult să se acomodeze la viaţa europeană. Apoi, peste doi ani, cei doi s-au reîntâlnit la Barcelona, unde Popescu a fost chiar căpitanul de echipă al lui Ronaldo.

Reperele carierei lui Ronaldo

image

În 1996, Ronaldo a cucerit lumea în tricoul Barcelonei



1994 - La 17 ani devine campion mondial cu Brazilia, deşi nu a jucat deloc la turneul final din SUA. În acelaşi an se transferă în Europa, la PSV Eindhoven.

1996 - Ajunge la Barcelona, unde are un sezon remarcabil, cu 47 de goluri în 49 de meciuri. Este declarat de FIFA cel mai bun jucător din lume.

1999  Suferă prima accidentare serioasă a carierei, în tricoul lui Inter, într-un meci cu Lecce. Revine în aprilie 2000, contra lui Lazio, accidentarea la genunchi recidivând după numai şapte minute de joc!

2002 - Câştigă cu Brazilia al doilea său titlu de campion mondial (foto) şi se transferă de la Inter la Real Madrid.

2006 - Se confruntă cu primele probleme de greutate şi îşi pierde locul de titular la Real. Peste un an este transferat la AC Milan.

2008 - Suferă a treia accidentare gravă, de această dată la piciorul stâng. La finalul sezonului, Milan nu-i prelungeşte contractul, iar „Fenomenul" alege să se întoarcă în Brazilia.

image

VIDEO. Vezi mai jos cele mai importante goluri din cariera lui Ronaldo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite